Burgemeester Schneider: ‘Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin’

Gepubliceerd op zondag 10 maart 2024


Burgemeester Ronald Schneider was op woensdag 6 maart te gast op de jaarlijkse informatieavond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De burgemeester werd geïnterviewd door Lex Bezemer. Die wilde natuurlijk weten of het de burgemeester bevalt in Barendrecht. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Iedere dag sta ik met een brede glimlach op”, was het antwoord.

Schneider komt graag in de Oude Dorpskern. Voor een bezoek aan de horeca of gewoon voor een ommetje. “Ik vind historie heel belangrijk. Als je hier in de Dorpskerk bent zie je graven uit de 17e eeuw. Hoe zouden die mensen het in deze tijd vinden, denk ik dan. En stel dat we vierhonderd jaar verder gaan, hoe ziet de wereld er dan uit? Dat is leuk om over te filosoferen.”

De burgemeester noemt zichzelf ‘onverzadigbaar nieuwsgierig’. “Dat moet je hebben om een gevoel te kunnen krijgen bij de omgeving en bij de mensen.”
De afwisseling van het ambt bevalt hem goed. “Het ene moment vergader je met het college en vervolgens ga je naar een bruidspaar. Ik ben erg nieuwsgierig, dus ik vraag honderduit.”
Schneider kent Barendrecht al sinds zijn jeugd. Hij groeide op in de buurt Reijeroord, in Rotterdam – Ijsselmonde. “Op de middelbare school had ik klasgenoten die uit Barendrecht kwamen. En toen ik 17 was had ik een vriendinnetje uit Barendrecht.” Hij heeft ook goede herinneringen aan bezoeken met zijn moeder aan de Oude Maas.

Hoe ziet hij de positie van de Oude Dorpskern in het grote Barendrecht? “Dit is een heel karakteristiek gebied. Dat moet je koesteren. Als college stellen we het ongelofelijk op prijs dat u zich daarvoor inzet.”
Schneider vindt het een uitdaging om de buurt aan te passen aan het veranderende klimaat. “Ik heb nog nooit zo veel regen gezien als de afgelopen maanden.” En het zou hem niet verbazen als de zomer weer erg droog wordt. “Je zult dingen moeten aanpassen om te zorgen dat het behouden blijft.”

Hoe ziet hij de samenwerking met de vereniging?
“Politiek is ook een zaak van belangen afwegen. Bijvoorbeeld bij het toezicht. Er zijn ook andere plekken in Barendrecht waar toezicht nodig is. En je kunt nooit iedereen tevreden stellen. Er zullen altijd afwegingen worden gemaakt. En het is aan de politiek om daarin een keuze te maken.”

Na afloop van de avond heeft de burgemeester tijdens de borrel kennisgemaakt met verschillende buurtgenoten.

De burgemeester in gesprek met Lex Bezemer.
Tag: Geen tags