Druk bezocht concert Barendrecht Klassiek

Gepubliceerd op zondag 17 maart 2024

In de intieme setting van de Dorpskerk van Barendrecht gaven de broers Micha en Benjamin Cok afgelopen zondag een mooi concert. Naast gitaardocenten in Barendrecht, zijn ze echt virtuozen op hun instrument. Hun programma bestond uit eigen composities en stukken van onder andere Paco Peña, waardoor een mix van emotie en ritme ontstond.

De titel van het concert "Entre dos Aguas”, geinspireerd op het gelijknamige stuk van Paco de Lucía, beloofde een reis door de verschillende elementen van de flamenco.
Met passie en virtuositeit dompelden de broers het publiek onder in hun muziek. Hun samenspel was indrukwekkend en elke noot werd met precisie en gevoel uitgevoerd. Het hoogtepunt van de middag was ongetwijfeld de uitvoering van "Entre dos Aguas", waarbij de broers met subtiel gevoel voor nuance het publiek meenamen op een emotionele reis door de diepten van de flamenco.

Naast de bekende klassiekers verrasten de broers het publiek met hun eigen composities, die naadloos aansloten bij het thema van het concert en blijk gaven van hun creatieve talent en diepgaande kennis van de flamenco.
Al met al was "Entre dos Aguas" een betoverend middagconcert dat de ziel beroerde en het hart deed dansen. Het publiek, dat in groten getale naar de Dorpskerk was gekomen, verliet het concert met bewondering voor de pracht van de flamenco en met een diepe waardering voor de broers Cok als ambassadeurs van deze unieke muziekstijl in Barendrecht.

Het volgende concert staat gepland op zondag 9 juni (Hanneke Nijs, fagot & José Luis Pino Lagos, piano). Voor meer informatie kunt u kijken op www.barendrechtklassiek.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat u voortaan op de hoogte wordt gehouden.

Micha en Benjamin Cok - concert 17 maart