Boete bij negeren eenrichtingverkeer

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2024

Mensen die in de Dorpsstraat en op de Singel tegen het verkeer in rijden, krijgen voortaan een boete. Dit kondigde wethouder Dirk Vermaat aan op de ledenvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

In oktober zijn op het punt waar de Singel en de Dorpsstraat bij elkaar komen twee camera’s geplaatst. Ze hebben alle voertuigen in beeld die hier rijden. Van oktober tot 1 maart passeerden hier 102.000 voertuigen. Daarvan reden er 3700 tegen het verkeer in.

Tot nu toe hebben de overtreders een brief in de bus gekregen, met de aankondiging dat ze de volgende keer een boete krijgen. Die boetes gaan nu ook inderdaad worden opgelegd, kondigt de wethouder aan.
De boetes worden opgelegd door het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Bij het plaatsen van de camera’s is zorgvuldig gewerkt en zijn allerlei borden geplaatst. Toch ontdekte het CVOM bij een controle dat er een bord ontbrak. Bij het Doormanplein is nu een extra verbodsbord geplaatst, waarmee aan alle eisen is voldaan. “Nu stoppen we met waarschuwen”, aldus de wethouder.

De boete bedraagt sinds 1 maart 150 euro plus 9 euro administratiekosten.

Eenrichtingverkeer in de Dorpsstraat
Tag: Geen tags