Stekkendag in kerktuin

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2024

Het nieuwe seizoen in de kerktuin achter de Dorpskerk begint zaterdagmorgen 13 april traditioneel met een stekkendag.

Trouwe bezoekers – die zijn er tientallen – weten uit ervaring wat zij kunnen verwachten: een ruim aanbod van stekjes van tuin- en kamerplanten, naar soort en prijs uitgestald in marktkramen en op het grasveld achter de Oude Pastorie.

De verkoop van de stekjes start om 10 uur en eindigt rond het middaguur. Als regel is tegen die tijd bijna het hele aanbod afgezet. Liefhebbers van tuinieren beschouwen de stekkendag als een welkome gelegenheid om voor weinig geld stekjes van planten en struiken te kopen; stekjes van kamerplanten zijn trouwens ook in trek.

Het is ook een traditie dat de werkgroep Kerktuin iedereen uitnodigt om tuin- en kamerplanten te stekken voor de stekkendag en de stekjes te voorzien te voorzien van naam en hoogte. De stekjes kunnen worden bezorgd op vrijdagavond 12 april van 7 tot 8 uur en de volgende morgen van 9 tot 10 uur.

De opbrengst van de stekkenverkoop is bestemd voor de verdere verfraaiing van de tuin.

De kerktuin met bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven, is ook in het nieuwe seizoen tot de herfst geopend op zaterdag- en woensdagmorgen van 10 tot 12 uur. Er zijn dan een of meer gastvrouwen aanwezig om bezoekers desgewenst rond te leiden en van informatie te voorzien. De toegang is gratis.

De kans is groot dat de kerktuin door het vervroegde voorjaar ruim eerder dan gewoonlijk in bloei staat. In februari en maart waren daar de voortekenen van te zien. Na de redelijk milde winter mag de tuin in de oude dorpskern van Barendrecht wellicht in april al meer bezoekers dan gewoonlijk welkom heten.

Voor meer informatie: Alie den Engelsman (telefoon 0180 617096 of e-mail alieoskam@gmail.com).

De Kerktuin, achter de Dorpskerk
Tag: Kerktuin