Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht: 'graag terrassen, maar onder voorwaarden'

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023

Komende vrijdag, 28 april, mogen de terrassen worden geplaatst op het Doormanplein conform de afgegeven vergunningen en de genomen besluiten. Vanaf januari dit jaar zijn er constructieve gesprekken geweest met de gemeente en de horeca om tot een overeenstemming te komen. Hieruit volgde een visie met een heel aantal afspraken waar veel belanghebbenden het over eens zijn. Deze kunt u hier terugvinden.

Vorige week woensdag heeft de Vereniging wederom een gesprek gehad met de betrokken wethouder Vermaat. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat de afspraken die zijn gemaakt niet voorafgaand aan de terrassenpilot gereed zijn. Als Vereniging zijn we daarbij van mening dat de gemaakte afspraken, waar veel tijd en energie in heeft gezeten, onvoldoende zijn geborgd in de vergunning. Om die reden hebben wij bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning.
Bijzonder jammer na al de inspanning. Wij zien graag de terrassen, maar dan wel met de afgesproken randvoorwaarden. We blijven dan ook in gesprek met de gemeente om de voorwaarden vorm te geven.

Terrassen op het Doormanplein op een foto uit 2020
Terrassen op het Doormanplein op een foto uit 2020