Nieuwe datum verkiezingsdebat over Oude Dorpskern Barendrecht

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022

Door de ontwikkelingen rond corona moet de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht haar jaarvergadering met verkiezingsdebat opnieuw uitstellen. De bijeenkomst wordt nu gehouden op woensdag 23 februari. Aanvang 20.15 uur in de Dorpskerk.

Het is inmiddels traditie dat de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht de lijsttrekkers uitnodigt voor een debat. Ze gaan onder leiding van Jos Vis in debat over twee stellingen.

De eerste stelling is ‘Het Beschermd Dorpsgezicht wordt onvoldoende beschermd’. Bij bouwen of verbouwen wordt momenteel niet gelet op de regels van het beschermd dorpsgezicht. Hoe willen de partijen dat verbeteren? Een aantal panden staat op de nominatie om verkocht of verbouwd te worden. Dat vraagt volgens de vereniging om een helder standpunt van de partijen.

‘Participatie in de verkeerssituatie en uitgaansoverlast werkt niet’ is de tweede stelling. Bestuursleden van de vereniging praten regelmatig met vertegenwoordigers van de gemeente. Maar toch blijft er overlast en is er een woud van verkeersborden ontstaan. “We praten honderduit maar onze adviezen worden in de wind geslagen en acties blijven uit”, stelt de vereniging. Wat willen de partijen daar na de verkiezingen aan doen? En hoe zien ze de rol van de vereniging?

Na het debat licht wijkwethouder Reshma Roopram toe hoe er de komende maanden gewerkt gaat worden aan een toekomstvisie voor de Oude Dorpskern. Er is ook aandacht voor het 25-jarig bestaan van de vereniging.

De bijeenkomst wordt woensdag 23 februari gehouden in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146 in Barendrecht. Aanvang 20.15 uur. De bijeenkomst is openbaar, wel is er bij de ingang een corona controle.

De avond is ook live te volgen op Facebook: ga naar de pagina ‘Dorpskern Oud-Barendrecht’.
https://www.facebook.com/Dorpskern-Oud-Barendrecht-819065751448302

Volop verkeersborden in de Oude Dorpskern van Barendrecht