Koffieochtend over Watertoren

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024

Vanwege dodenherdenking is de afdeling Archieven en Genealogie van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) op zaterdag 4 mei gesloten, ook is er dan geen HVB koffieochtend.

De opening van de afdeling Archieven en Genealogie en de HVB koffieochtend staan nu gepland voor zaterdag 11 mei van 10 tot 13 uur. Die dag zijn bezoekers welkom met  vragen over stamboomonderzoek en voor informatie over de geschiedenis van Barendrecht. Op afspraak kan men hiervoor ook op dinsdag terecht van 11 tot 15 uur en kunnen voorwerpen, documenten, foto's e.d. afgegeven worden. Voor vragen: info@historischbarendrecht.nl of tel. 0180-618142 (tijdens openingstijden)/0180-615728.

Het onderwerp voor de HVB koffieochtend is op zaterdag 11 mei is de Watertoren. Er worden een groot aantal foto’s tentoongesteld uit ons archief en er is een fotoreportage en film vanaf de bouw. Ton Blinde (oud-werknemer van De Watertoren) is deze ochtend aanwezig voor deskundige uitleg bij de presentaties en om vragen te beantwoorden.

D'Ouwe School, Dorpsstraat 150, achter de Watertoren.
www.historischbarendrecht.nl

foto: Watertoren en Dorpskerk, collectie HVB