Frans concert bij Barendrecht Klassiek

Gepubliceerd op dinsdag 8 november 2022

Nathalie Mees (zang) en Wouter Lucassen (luit en theorbe) treden zondag 27 november op bij Barendrecht Klassiek. Van 12 tot 13 uur brengen ze hun programma ‘C’est une chanson!’.

Het is een gevarieerd Frans programma met muziek door de eeuwen heen, van heel oud (Josquin des Prez uit de 15e eeuw) tot heel nieuw (een lied van Barbara Pravi, die in 2021 tweede werd op het Eurovisie songfestival), en alles wat daartussen zit. Het woord chanson heeft namelijk niet alleen betrekking op Piaf, Aznavour, Brassens, Brel en al die andere grote namen uit de vorige eeuw.

Mezzo-sopraan Nathalie Mees studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze zong onder dirigenten als Jaap van Zweden, Peter Dijkstra, Reinbert de Leeuw en Jurjen Hempel.

Nathalie soleert met regelmaat in oratoria van barok tot modern klassiek, van Vivaldi tot Jenkins. Zij zong orkestwerken van Strauss en Mahler. Ook vertolkte ze met orkest liederen van de Nederlandse componiste Anna Cramer.

Wouter Lucassen op theorbe en luit kreeg zijn eerste lessen van Gusta Goldschmidt, een pionier op het gebied van de oude muziek. Sindsdien is hij in zijn vrije tijd altijd met de muziek bezig gebleven. Hij studeert bij Willem Mook. De luit waarop Wouter speelt, is door Carel Huiskamp voor hem gebouwd naar een luit van Hans Frei (Neurenberg, 1450 - Bologna, 1523). De theorbe is gebouwd door Martin de Witte naar een origineel van Mateo Sellas (Füssen, 1580 - Venetië, 1650).

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk. De toegang is vrij, maar ter bestrijding van de kosten wordt een gift bij de uitgang zeer gewaardeerd.

www.barendrechtklassiek.nl

Barendrecht Klassiek