Zomerfeest op 26 juni

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2010

Aan het Zomerfeest, dat zaterdag 26 juni wordt gehouden in de Oude Dorpskern van Barendrecht, neemt een groot aantal verenigingen en bedrijven deel. Daardoor belooft het van 10.00 tot 22.00 uur gezellig te worden in het gebied rond het Doormanplein.
Naar aanleiding van het geslaagde Winterfeest van 12 december 2009 is het idee ontstaan om ook in de zomer een dergelijk feest te houden.
De Harmonievereniging geeft jaarlijks zomeravondconcerten op het Doormanplein en dat is het uitgangspunt geweest voor het Zomerfeest.
Naast de Harmonievereniging zijn ook de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, de Historische Vereniging Barendrecht, het Gilde en zangvereniging Cantando betrokken bij de organisatie.
Op het Doormanplein wordt de grote tent van de Harmonievereniging geplaatst. Daar zullen alle afdelingen van de Harmonievereniging zich presenteren. Bovendien zijn hier optredens van koren, dansgroepen en bands.
De Historische Vereniging zal een tentoonstelling samenstellen en een digitale fotopresentatie geven, het Gilde geeft rondleidingen door de Oude Dorpskern, er komt een puzzeltocht voor jong en oud en een kunstproject voor jeugd door Atelier Céramique. De Snuffelmarkt is aanwezig en er zijn rondleidingen door de kerktuin van de Dorpskerk. Ook alle winkeliers en ondernemers in de Oude Dorpskern en een aantal ondernemers van buiten de Dorpskern doen mee aan deze dag.
Verschillende maatschappelijke organisaties zijn aanwezig, zoals Het Rode Kruis en Amnesty International. Ook speeltuinvereniging De Oranjetuin, Schaakvereniging Barendrecht, de Brandweer en de Maasoeverspoorbaan werken mee. Het publiek wordt daarnaast vermaakt met straattheater en het optreden van straatmuzikanten.
Landbouwmuseum De Kleine Duiker rijdt vanaf ‘t Vlak naar de Oude Dorpskern met een paardentram.
De komende weken volgt meer informatie over het programma.