WinterFeest Barendrecht op zaterdag 9 december

Gepubliceerd op maandag 4 december 2023

Op het terrein rond de Dorpskerk en de Watertoren in het oude centrum van Barendrecht, wordt zaterdag 9 december het jaarlijkse WinterFeest gehouden.
Van 13.30 tot 18.15 uur zijn er muziek- en dansoptredens van lokale verenigingen en heel veel kinderactiviteiten.. Ook is er een bescheiden WinterMarkt.

Knipkaart

Op het plein tussen de Watertoren, de Dorpskerk en D’Ouwe School van de Historische Vereniging zijn activiteiten en attracties voor kinderen. Kinderstrippenkaarten voor deze attracties zijn te koop à 5 euro  bij de organistiekraam. Die is te vinden op hetzelfde Kerkplein. In ruil voor knipjes van de strippenkaart kunnen kinderen van alles doen binnen in de Ontmoeting en buiten, zoals de Zweefmolen, kerstballen versieren of een ritje voor de kerk in de Kersttrein.

Wensboom

De lichtjesboom op het WinterFeestveld wordt deze dag een echte KerstWensboom. Iedereen kan op een kerstster een wens of gedachte voor deze kerstdagen schrijven. Jos Vis zorgt ervoor dat elke wens een plaatsje krijgt in de KerstWensBoom en licht er steeds een aantal uit.
Van 13.30 tot 18.30 uur kunnen wensen worden ingeleverd. Tussen de optredens op het WinterFeest veld hangt Jos Vis de wensen in de boom.

Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt deze dag open van 13 tot 18 uur. Op het plein achter de kerk staan dan kramen met onder meer winterartikelen, oude boeken, strips en veel kleding.

D’Ouwe School

D’Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, is deze dag ook geopend.  
Het museum is in kerstsfeer ingericht en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een ‘Kerstmannetjes’ zoektocht. In het museum zijn er een aantal van deze kerstmannetjes goed verstopt. Voor de kinderen die het juiste aantal en de vindplaats op het formulier hebben ingevuld is er na het zoeken een versnapering. Dit jaar is er ook Kerstballen versieren voor de jeugd. Deze mogen daarna mee naar huis.
Ook is De Zoete Verleiding met een kraam aanwezig, een kraam gevuld met lekkernijen. De Historische vereniging heeft een kraam met overtallige objecten in de verkoop. De opbrengst hiervan is voor de verenigingskas. Ook deze keer weer de bekende kraam met curiosa, boeken en glaswerk.
De Historische Vereniging Barendrecht is op deze dag geopend van 13.30 uur tot 17.30 uur. De toegang is gratis.

Anne-Marie Boekelman

Het feest wordt afgesloten door de Barendrechtse zangeres Anne Marie Boekelman. Ze zingt van 17.30 tot 18 uur op het podium in de tuin van de Dorpskerk.
Anne-Marie Boekelman trad de afgelopen jaren al enkele maken op tijdens het Zomer- en WinterFeest. Ze was nog niet eerder de slotact van het programma.  
Anne-Marie is sinds 1997 professioneel zangeres. Ze deed veel ervaring op als backing- en lead vocalist bij live bands. Sinds 2012 is ze freelance zangeres en entertainer. Ze treedt solo op bij elk denkbaar feest, festival, bedrijfsevenement, restaurant, muziekcafe of sportkantine. Haar repertoire varieert van easy soul- en jazz tunes tot lekkere lounge en disco en ook  ontbreken de bekendste hits van vroeger en nu niet.

Organisatie

Het WinterFeest wordt georganiseerd door SEDOB (Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht). Hierin wordt samengewerkt door de Dorpskerk, Harmonievereniging Barendrecht, de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Historische Vereniging. Het feest wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vrijwilligers en de gulle giften van sponsors. Dit jaar werkt Stichting Present mee aan het opbouwen en afbreken van het feest.

Programma

Vrijdag 8 december

19.30-20.30 uur:  Bijzonder Kerstfeest (Dorpskerk)

Zaterdag 9 december

13:30 Opening Burgemeester en Kinderburgemeester (WinterFeest Veld)

13:30 – 17:30 uur Kinderactiviteiten: Attracties Plein
13:30 – 17:30 uur Kinderactiviteiten (De Ontmoeting)
13:30 – 18:15 uur Snuffelmarkt en WinterMarkt geopend
13:30 – 17:30 uur Historische Vereniging geopend met enkele kramen
13:30 – 17:30 uur Kinderactiviteit Kerstmannetjes zoeken (Historische Vereniging)
13:30 – 17:30 uur Kinderactiviteiten Plein: broodjes/popcorn bakken

13:45 – 16:15 uur Natural Blend Quartet op diverse plaatsen op terrein
13:45 – 14:30 uur Trombone Ensemble Cultuur Locaal (WinterFeest Veld)
14:30 – 14:35 uur Jos Vis en de Wensboom (WinterFeest Veld)
14:35 – 15:05 uur Funky Feet (WinterFeest Veld)

15:05 – 15:10 uur Jos Vis en de Wensboom (WinterFeest Veld)
15:00 – 15:45 uur Concert CultuurLocaal Carols Koor (Dorpskerk)
15:10 – 15:25 uur Kinderkoor Oekraïne (WinterFeest Veld)
15:30 – 16:15 uur GelegenheidsOrkest Harmonie (WinterFeest Veld)

16:15 – 16:25 uur Jos Vis en de Wensboom (WinterFeest Veld)
16:25 – 16:50 uur Hookline & The Sinkers (WinterFeest Veld)
16:55 – 17:25 uur KerstKaraoke Powered by De Beuk (WinterFeest Veld)

17:25 – 17:30 uur Jos Vis en de Wensboom (WinterFeest Veld)
17:30 – 18:15 uur Anne-Marie Boekelman (WinterFeest Veld)

Bijzonder Kerstfeest op vrijdagavond

De avond voor het WinterFeest, op vrijdag 8 december, is er in de Dorpskerk het het Bijzonder Kerstfeest. Het is een kerstviering gericht op mensen met een verstandelijke beperking.
De organisatie is in handen van de vrijwilligers van het Bijzonder Muziek Werk (BMW) van Harmonievereniging Barendrecht.  
Familie, vrienden en geïnteresseerden zijn welkom op 8 december vanaf 19 uur in de Dorpskerk. Met elkaar wordt het Bijzonder KerstFeest met muziek, zang, trommels en een vertelling van het kerstverhaal gevierd. Het Bijzonder KerstFeest begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur.
De vaste kern van BijzonderMuziekWerk (BMW) onder leiding van Sonja Regeer-van Ruiten neemt actief deel aan deze avond. Het AspirantenOrkest onder leiding van Johan Noothout van Harmonievereniging Barendrecht zorgt voor de muzikale omlijsting. Het MeezingKoor van Harmonievereniging Barendrecht onder leiding van Elly Bezemer verzorgt de vocale invulling.

Sponsors

Het WinterFeest werd mogelijk dankzij bijdragen van:

Gemeente Barendrecht  
ABC Kwakenaat (draaimolen),
‘t Ouwe Durp
Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht (treintje)
Borsboom en Hamm
Fysiotherapie ‘t oude Dorp
Gelijk Geslaagd
Bakker Pot
Mastenbroek
Deltaport Donatiefonds (voedselbankkaarten en podiumdelen)
Vlierodam
Drukwerk Barendrecht
De Ridder

WinterFeest Oude Dorpskern Barendrecht
Het feestterrein met de wenskerstboom in 2022