Cellowercken Zutphen speelt bij Barendrecht Klassiek

Gepubliceerd op maandag 8 januari 2024

Stichting Barendrecht Klassiek begint het nieuwe jaar met een bijzonder concert in de Dorpskerk op zondag 21 januari. Een cellokwartet van Cellowercken Zutphen brengt een prachtig programma onder de titel ‘Verstilling’.

De leden van het cellokwartet, Aliaksandra Harbachonak, Juan Limón Romero, Maria Soeiro en Ana Vera Pinzón, spelen naast in dit kwartet ook in het octet van Cellowercken Zutphen. De jonge musici komen vanuit de hele wereld: Belarus, Spanje, Portugal en Ecuador. Ze hebben allen gestudeerd aan het Utrechts conservatorium, of zijn daar nog bezig met hun master.

Een van de cellisten, Aliaksandra Harbachonak, heeft in november 2022 al eens een soloconcert gegeven in de concertserie van Barendrecht Klassiek, dat zeer de moeite waard was.

Het programma dat het kwartet laat horen, bestaat uit onder andere het bekende Kol Nidrei van Max Bruch en Lied ohne Worte opus 109 van Felix Mendelssohn Bartoldy. Maar ook minder bekende werken staan op het programma, zoals From jewish life van Ernst Bloch, Trauermusik van Paul Hindemith en Kaddish from deux mélodies hebraïques van Maurice Ravel.

Het concert vindt plaats op zondag 21 januari om 12 uur in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146. De zaal gaat open om 11.45 uur. De toegang is gratis, met een vrijwillige bijdrage om de kosten te kunnen dekken.

www.barendrechtklassiek.nl

Cellowercken Zutphen