Waarderingsspeld voor Piet en Els Barendregt

Gepubliceerd op zaterdag 30 september 2023

Piet en Els Barendregt hebben van burgemeester Ronald Schneider beiden een gemeentelijke waarderingsspeld ontvangen. Zij kregen deze voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de gemeente Barendrecht en haar gemeenschap.

De uitreiking vond zaterdag plaats tijdens de laatste openingsdag van Boerderijwinkel Dorpzicht. De burgemeester mocht daar de deur van de winkel officieel sluiten.

Na decennia van agrarische activiteiten in Barendrecht vanuit de boerderij aan de Dorpsstraat 177 en sinds 2005 Boerderijwinkel Dorpzicht, gaan (boer) Piet en Els Barendregt met pensioen. Dit was dé winkel waar je lokale groentes en fruit kon kopen uit de gemeente Barendrecht en omliggende plaatsen. Tot eind van dit jaar kunnen nog wel fruitmanden worden besteld. De boerderijwinkel was lange tijd ook een sociale ontmoetingsplaats voor inwoners uit Barendrecht en omstreken. Lief en leed werd in de winkel gedeeld.

Piet Barendregt

Piet staat bekend als een betrokken en toegankelijk persoon. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor het behoud van het dorpse karakter in de gemeente. Zowel in zijn functie als landbouwer en later als (mede-)eigenaar van Boerderijwinkel Dorpzicht. Maar ook als bestuurslid in de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hij heeft het verhaal van het authentieke Barendrecht en het verhaal van boerderij "Hoeve Dorpzicht" met veel mensen gedeeld. Zo deed Boerderij Dorpzicht elk jaar mee aan de Open Monumentendagen. De overgang van landbouwer naar boerderijwinkel met een sterk sociaal karakter heeft voor Piet en Els veel veranderingen gebracht. Toch heeft Piet deze verandering omarmd en zijn omgeving altijd op een mooie wijze betrokken in zijn werkzaamheden als landbouwer. Ook had Piet ruim 20 jaar lang een bestuursfunctie bij Christelijk gereformeerde zangvereniging "De Lofstem".

Els Barendregt

Els staat bekend om haar sociale benadering, toewijding, verbindende karakter en hartelijkheid. Met veel toewijding heeft zij zorg gedragen voor oudere hulpbehoevenden in de gemeente Barendrecht. Jarenlang heeft Els zitting gehad in de WMO-raad van de gemeente voor het thema zorg. Ook is Els mantelzorger geweest voor meerdere ouderen in de gemeente Barendrecht en daarbuiten. Els is een gastvrij persoon die in de boerderijwinkel veel mensen heeft geholpen met een sociaal praatje en persoonlijke aandacht. Ook heeft Els evenementen in de gemeente georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de Landlevenfair.

Waarderingsspeld

De Waarderingsspeld kan worden uitgereikt aan personen die zich op bepaald terrein gedurende minimaal 10 jaar uitzonderlijk en- of aantoonbaar bovengemiddeld dienstbaar hebben gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap.

Waarderingsspeld voor Piet en Els Barendregt
Tag: Geen tags