Voedselbos geopend met uitzetten van egels

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024

Met het uitzetten van drie egels is donderdag 16 mei het voedselbos achter de Dorpskerk geopend.

Het voedselbos voor dieren is aangelegd op een groenstrook tussen de kerk en de Piet Heinstraat. Op verzoek van de buren zijn daar enkele bomen verwijderd. Met de houtsnippers daarvan is een pad gemaakt tussen de planten.

“Alles wat hier staat is voor de dieren”, zegt Alie den Engelsman. Een voedselbos voor mensen zou ook veel te veel werk met zich meegebracht hebben, licht ze toe. Er zijn onder meer een appelboom en een krentenboom geplant. In een bak zand kunnen vogels op warme dagen een stofbad nemen.

Aan de overkant van de Piet Heinstraat stonden tot vorig jaar de oude woningen van de Zeeheldenbuurt. Met dank aan Patrimonium mochten de vrijwilligers van de kerktuin daarvan planten, plantenbakken en dakpannen gebruiken. De dakpannen zijn gebruikt voor het afdekken van een groot insectenhotel. Dat biedt op de begane grond ook schuilgelegenheid voor egels.

Ferry van Jaarsveld van de Egelopvang in Papendrecht bracht drie egels om uit te zetten in het voedselbos. De egels werden uitgezet door Maaike, Ina en Dickie Tol. Ze groeiden op in de Zeeheldenbuurt. Ze zetten de egels neer naast het insectenhotel, dat is afgedekt met dakpannen uit hun eigen wijk.

Voedselbos geopend met uitzetten van egels
Tag: Kerktuin