Verenigingen Oude Dorpskern spreken met gemeenteraad

Gepubliceerd op zondag 20 november 2022

Op donderdag 17 november kwam een brede delegatie van de Gemeenteraad kennismaken met de beide Dorpskern verenigingen. Alle partijen behoudens D66 waren vertegenwoordigd.

In een plezierige sfeer werden belangrijke onderwerpen aangesneden die binnen het gebied aan de orde zijn. Onder meer de klimaatadaptatie, de overlast van het horeca publiek, het terrassenbeleid op het Doormanplein en de herbestemming van de Watertoren kwamen aan de orde.

“Verder stelden we met elkaar vast dat dit unieke gebied het sociaal culturele hart van ons dorp vormt. Het omvangrijke verenigingsleven verdient de voortdurende support vanuit de gemeente, ondermeer bij het vieren van hoogtepunten zoals het zomer- en winterfeest, koningsdag, monumentendag en de doorkomst van de Roparun”, vertelt Peter Jongenotter. Hij is voorzitter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De bijeenkomst vond plaats in het sfeervolle ’t Ouwe Durp.

De fracties zegden toe om het college scherp te houden op de aandachtspunten die in dit gebied spelen en de verenigingen beloofden om de fracties goed op de hoogte te blijven houden van de ontwikkelingen.

Tag: Geen tags