Activiteiten op Bevrijdingsdag in Barendrecht

Gepubliceerd op vrijdag 12 april 2024

In en om de Dorpskerk wordt op zondag 5 mei Bevrijdingsdag gevierd. Het programma is samengesteld door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (Sedob), in overleg met de Dorpskerk.

Bevrijdingsvuur

’s Morgens komt het Bevrijdingsvuur aan. Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 mei plein in Wageningen. Dit plein ligt voor Hotel de Wereld, waar in 1945 werd onderhandeld over de capitulatievoorwaarden. Vanaf deze historische locatie vertrekken in de nacht loopgroepen om het vuur door heel Nederland te verspreiden. De aankomst van het Bevrijdingsvuur bij het Monument op het Doormanplein is om ongeveer 9.45 uur.

Van 10 tot 11 uur is er de wekelijkse eredienst in de Dorpskerk. De liturgie en de kerkmuziek wordt rekening gehouden met Bevrijdingsdag.

Na afloop van de kerkdienst, van 11 tot 11.50 uur is er koffie in zaal de Ontmoeting, naast de kerk.

Concert

Van 12 tot 13 uur is er in de kerk het Bevrijdingsconcert. Het DagOrkest van de HarmonieVereniging Barendrecht voert het Bevrijdingsconcert uit, met arrangementen gekozen bij het thema vrijheid. De toegang is gratis.

Vrijheidssoep

Na afloop van het concert wordt er van 13 tot 14 uur Vrijheidssoep geserveerd in de Ontmoeting.
Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig.

Zie voor meer activiteiten van Sedob: www.sedob.nl

Er is ook dit jaar op 5 mei Vrijheidssoep
Tag: Vier 5 mei