Nieuwsarchief

juni 2019

Modeshow met toga’s en zwarte pakken

In de Dorpskerk werd zaterdagmiddag een ‘modeshow’ gegeven van predikantenkleding door de eeuwen heen.

Twaalf dressmen en één dresswoman zijn gerekruteerd uit de Barendrechtse kerken. Daaronder enkele predikanten, soms zelfs met pruik.

Lees meer...

ZomerFeest 2019: warm en afwisselend

Het ZomerFeest 2019 was inderdaad zomers. Net als vorig jaar zochten veel mensen de schaduw op van de grote bomen bij de Dorpskerk. Wellicht door de hitte en ook wel door het voetbal op televisie, viel de opkomst ’s middags een beetje tegen. Maar er was ook veel te genieten op het vernieuwde feest.

Lees meer...

Eerste pot ‘kerktuin-honing’ voor Thom Ouwens (8)

De achtjarige Thom Ouwens heeft zaterdag  de eerste pot met de eerste honing van het bijenvolk in de kerktuin achter de Dorpskerk gekregen. Imker Jaap Witter, beheerder van de bijenkast, en gastvrouw Alie den Engelsman hebben hem met de ’primeur-honing’ verrast aan het begin van het ZomerFeest.

Lees meer...

Wil Gerritse wint fotowedstrijd Historische Vereniging Barendrecht

De Historische Vereniging Barendrecht reikte tijdens het ZomerFeest de prijzen uit van de fotowedstrijd rond het thema Vervoersmiddelen.

Winnares is Wil Gerritse. Ze wint zowel de eerste als de tweede prijs.

Lees meer...

Open Tuinen Dag ook in de Oude Dorpskern

Op zaterdag 6 juli vindt in Barendrecht de Open Tuinen Dag plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn verschillende bijzondere tuinen open voor bezoekers.
In de Oude Dorpskern zijn drie tuinen geopend.

Lees meer...

Zomers tuinconcert met harpiste

Harpiste Ghislaine Voorrecht verzorgde zondag 23 juni het traditionele zomerconcert in de kerktuin van de Dorpskerk.

Het publiek vulde alle banken in de tuin en kon op deze heerlijke zomerse ochtend genieten van het spel op de Dusty-string folkharp. Enkele parasols zorgden voor de nodige schaduw.

Lees meer...

Tiende editie van ZomerFeest Barendrecht op zaterdag 29 juni

Met een vernieuwde opzet wordt zaterdag 29 juni in de Oude Dorpskern van Barendrecht de tiende editie van het ZomerFeest gevierd. Met onder meer optredens, kramen en voor het eerst een tentoonstelling van oude auto’s.

Om 12.00 uur opent burgemeester Jan van Belzen het feest op het Doormanplein. Vijf minuten later geeft kinderburgemeester Anaïs Swirc het startsein voor de kinderactiviteiten op het kerkplein. Voor de kinderactiviteiten is een knipkaart te koop bij de kraam van de organisatie in zaal de Ontmoeting.

Lees meer...

Beklim de Watertoren tijdens ZomerFeest

Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht stelt tijdens het ZomerFeest op zaterdag 29 juni  de Watertoren open voor bezoekers.

De Watertoren is van 13.00 tot 16.00 te bezoeken. De entreeprijs is 1 euro. Minimumleeftijd 6 jaar. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding.

Lees meer...

Concert met historische instrumenten

Een grote fortepiano stond zondag voor in de Dorpskerk. En dat terwijl de kerk toch zelf een uitstekende concertpiano bezit.

De fortepiano was neergezet door José Luis Pino. De in Chili geboren pianist verzorgde samen met Sakura Goto (altviool) en Alejandro Farina Martin (klarinet) het laatste concert van Barendrecht Klassiek van het seizoen.

Lees meer...

Kozijnen van huis Walesteyn weer wit

Huis Walesteyn is één van de mooiste monumenten van Barendrecht. Het huis uit 1746 staat aan de Dorpsstraat. Hier woonde onder meer burgemeester Pleun de Raadt en rentmeester Herman Roekx.

Lees meer...

Grasveld verboden voor honden

Er kan geen misverstand over bestaan: het grasveld rond de Dorpskerk is verboden voor honden. De gemeente Barendrecht heeft bij alle ingangen paaltjes geplaatst waarop dat is aangegeven.

Lees meer...

Barendrechtse Kunstmarkt: regen en zonneschijn

Het zat de organisatoren van de Barendrechtse Kunstmarkt zaterdag aanvankelijk niet mee. Om zes uur begon de dag voor Jo Polak en René Baan met een regenbui waar geen einde aan leek te komen. In de loop van de dag kwam er beter weer. En het werd ook gezellig druk op het Doormanplein, in de Dorpsstraat en in de Dorpskerk.

Lees meer...

Zorggroep De Toekomst erft schilderijen

Zorggroep De Toekomst heeft een bijzondere erfenis gekregen. Het zijn vijfhonderd kleurrijke schilderijen, gemaakt door Marga Weski.

Lees meer...

Tuinconcert met harpiste

Harpiste Ghislaine Voorrecht uit Stad aan ’t Haringvliet verzorgt zondag 23 juni het traditionele concert in de kerktuin na afloop van de eredienst in de Dorpskerk. Zij bespeelt dan haar Dusty-string folkharp. Het optreden begint om 11.30 uur en eindigt rond 12.15 uur.

Lees meer...

Barendrechtse Kunstmarkt met veel muziek

Het oude dorpscentrum van Barendrecht is op zaterdag 15 juni weer het decor van de bekende Barendrechtse Kunstmarkt.

Er komen zestig kunstenaars met uiteenlopende disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden van hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie op de gevarieerde kunstmarkt.

Lees meer...

Snuffelmarkt woensdagavond 19 juni open

Elke derde woensdag van de maand is de Snuffelmarkt geopend in de avonduren. De eerstvolgende keer is dat op 19 juni van 18.30 tot 20.30 uur.

Tijdens deze openingsuren zijn er speciale acties. Zo zullen alle boeken met een gele sticker voor € 0,50 worden verkocht en is alle kleding te koop voor € 1,00. Deze aanbieding is alleen geldig op de woensdagavond. Verder is er een grote diversiteit aan artikelen, variërend van serviesgoed tot spellen en puzzels, boeken en platen en nog veel meer, tegen een schappelijke prijs.

Lees meer...

Warm welkom voor de Roparun

De teams van de Roparun trekken vandaag (maandag 10 juni) weer door Barendrecht. In de Oude Dorpskern worden ze bij Heuvelsteyn verwelkomd door Harmonievereniging Barendrecht. Op het Doormanplein zorgt de horeca voor muziek en gezelligheid.

Lees meer...

Nog enkele plaatsen beschikbaar bij de taxatiemiddag van de HVB

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is op dinsdag 18 juni een taxatiemiddag in het museum van D’ Ouwe School.

Arne Bonsaksen, gecertificeerd registertaxateur van Vendu Notarishuis uit Rotterdam, is dan aanwezig van 13.30 uur tot 16.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Lees meer...

Programma ZomerFeest 2019 is rond

Van de opening door de burgemeester tot de laatste klanken van de optredens. Het programma voor het ZomerFeest op zaterdag 29 juni is rond. Woensdag legde de organisatie er de laatste hand aan.

Nieuw dit jaar is de autoshow in de Dorpsstraat. De aanmeldingen komen nog binnen. Geschat wordt dat 35 eigenaren hier trots hun klassieke auto komen tonen.

Lees meer...

Mozart, Beethoven en Schubert op fortepiano in de Dorpskerk

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zondag 16 juni alweer het laatste zondagmiddagconcert van het seizoen 2018-2019.

Lees meer...

Doorkomst Roparun in Oude Dorpskern

De deelnemers aan de Roparun komen op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, door Barendrecht. Op het plein voor het gemeentehuis worden de lopers verwelkomd door burgemeester Jan van Belzen.

Lees meer...

Aanmelden voor oldtimershow Zomerfeest Barendrecht

Een oldtimershow is een nieuw element van het ZomerFeest, dat dit jaar gehouden wordt op zaterdag 29 juni.

Barendrecht telt veel liefhebbers van klassieke auto’s. Sommige mensen vertroetelen zelfs een oldtimer in hun eigen garage. De organisatoren van het feest wilden eens iets doen voor deze groep bezoekers.

Lees meer...