Nieuwsarchief

april 2019

Gewijzigde openingstijden expositie in D’Ouwe School

De openingstijden van de expositie van fotograaf Corina Giethoorn zijn gewijzigd. Op zaterdag 4 mei en zaterdag 11 mei 2019 is D’Ouwe School aan de Dorpsstraat 150A in Barendrecht geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Koninklijke onderscheiding voor Simon Hoek

Simon Hoek, kerkrentmeester van de Dorpskerk, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding vrijdag 26 april in theater Het Kruispunt, tijdens de jaarlijkse‘lintjeregen’.

Lees meer...

Kerktuin koopt wilgenboom met opbrengst van Statenbijbel

Met de opbrengst van een oude Statenbijbel is een nieuwe wilgenboom voor de Kerktuin gekocht. De transactie kwam tot stand via Jan Dijkstra.

Lees meer...

Verkeersmaatregelen 4 mei

Het Comité 4 mei herdenking Barendrecht houdt op zaterdag 4 mei de jaarlijkse herdenking van de gevallenen.

Lees meer...

Concert in Dorpskerk op 4 mei

Na de bijeenkomst van het 4 Mei Comité in de Dorpskerk en de kranslegging bij het Verzetsmonument wordt in de Dorpskerk (Dorpsstraat 146) van 21.00 -22-00 uur het ‘Quatuor pour la fin du temps’ (Kwartet voor het eind van de tijd) van de Franse componist Olivier Messiaen (1908-1992) uitgevoerd.

Lees meer...

Avonden over Apocalyps en werk van Messiaen

Talloze kunstenaars hebben zich door de tijd heen laten inspireren door het laatste Bijbelboek. Op de woensdagavonden 1 en 8 mei kunnen bezoekers uitvoerig kennis maken met beeldende kunstuitingen die geïnspireerd zijn op de Apocalyps, alsmede met een meesterwerk uit het 20e eeuwse kamermuziekrepertoire (Kwartet voor het eind van de tijd) van de Fransman Olivier Messiaen. Het stuk, bestaande uit acht delen, wordt per deel toegelicht en beluisterd.

Lees meer...

Herdenking gevallenen op zaterdag 4 mei

Zaterdag 4 mei worden in Barendrecht de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en allen die hun leven gaven voor de vrijheid.

Lees meer...

Corina Giethoorn exposeert foto’s in D’Ouwe School

In D’Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, zijn vanaf Koningsdag foto’s te zien van fotografe Corina Gietfoorn.

Lees meer...

Extra voedsel voor bijen in Oude Dorpskern

Achter de oude pastorie van de Dorpskerk is een strook langs het grasveld omgeploegd. Vanaf de Piet Heinstraat is dat goed te zien. Er is een groot bloembed aangelegd. Het is inmiddels ingezaaid met planten die voor bijen aantrekkelijk zijn.

Lees meer...

Nieuwe impuls voor ZomerFeest

Het ZomerFeest krijgt een andere opzet. Niet langer staat een groot podium centraal. Er zijn op zaterdag 29 juni overdag activiteiten in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Zo moet het festival gezelliger worden voor de bezoekers. Bovendien blijft het zo goed werkbaar voor het beperkte aantal vrijwilligers. Er kan ook een avondprogramma komen, maar daarover wordt nog overlegd.

Lees meer...

Koningsdag 2019 in de Oude Dorpskern

Koningsdag 2019 start op zaterdag 27 april om 9.00 uur met een aubade in de Dorpskerk. Deze duurt ongeveer een half uur.
De vrijmarkt in de Dorpsstraat en de kindervrijmarkt rond de Dorpskerk starten om 9.30 uur.

Lees meer...

Renovatie flats Oude Haven afgesloten met uitstapje

De renovatie van de flats aan de Oude Haven is bijna voltooid. Zaterdag 13 april was er daarom een uitstapje voor de bewoners en vrijwilligers.

De renovatie is uitgevoerd in opdracht van eigenaar Patrimonium. Vooral voor veel oudere bewoners was het een hele klus om gordijnrails te verwijderen en meubels te verplaatsen. Gelukkig konden ze een beroep doen op een grote groep vrijwilligers. Daarbij werd onder mee samengewerkt door Stichting Present, de Lions, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht.

Lees meer...

Kerktuin start nieuw seizoen met stekkendag

Tuinliefhebbers waren zaterdag vroeg op pad voor de jaarlijkse stekkendag van de Kerktuin. Zowel voor het inleveren van stekjes als voor het kopen van nieuwe exemplaren.

Lees meer...

Wethouder Reshma Roopram houdt spreekuur

Wethouder Reshma Roopram houdt op vrijdag 19 april van 10.00 tot 12.00 uur haar derde spreekuur in ’t Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Roopram heeft als wijkwethouder de Oude Dorpskern en omliggende wijken in haar portefeuille.

Lees meer...

Veranderdag: van tuinonderhoud en behangen tot een dagje uit

De deelnemers aan de Veranderdag hebben zich zaterdag 6 april ingezet voor 32 projecten. De dag begon voor de 140 deelnemers bij de Watertoren en werd afgesloten in de Ontmoeting. Stichting Present Barendrecht kijkt tevreden terug op de achtste editie van de dag.

Lees meer...

Concert Barendrecht Klassiek: “Meine Liebe ist grün”

Jolande van den Berg en Karin Hoenselaar, beiden woonachtig te Barendrecht, tekenden zondag  7 april voor een kleurrijk lenteconcert in de Dorpskerk.

Lees meer...

Verkeersmaatregelen rond Koningsdag

In verband met Koningsdag krijgt het verkeer in de Oude Dorpskern te maken met afsluitingen.

Lees meer...

Taart en bloemen voor Pia van Dalen

Pia van Dalen werd zaterdag verrast op bloemen en een taart. Dat gebeurde aan het slot van de Veranderdag, die mede door haar was georganiseerd.

Lees meer...

Veranderdag start met groepsfoto

Met een groepsfoto voor de Watertoren is zaterdagochtend 6 april de Veranderdag van Stichting Present Barendrecht gestart.

Lees meer...

Zaterdag stekkendag in de kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk opent zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur het nieuwe seizoen met de traditionele stekkendag.

Stekjes van tuin- en kamerplanten worden dan voor vriendelijke prijsjes te koop aangeboden. Deze keer zijn ook diverse soorten gebruikte tuingereedschappen in de aanbieding.

Lees meer...

Australische ambassadeur bezoekt Rehobothschool

De Australische ambassadeur Matthew Neuhaus bracht dinsdag 2 april samen met zijn echtgenote Angela Neuhaus een werkbezoek aan Barendrecht.

Het bezoek startte bij de Barendrechtse groente- en fruithandelaar Hollander Barendrecht, waarna hij een bezoek bracht aan de Rehobothschool aan de Dorpsstraat en het graf van de Australische Jack Dawson Green. Daarna kreeg hij door het college van burgemeester en wethouders een lunch aangeboden op het gemeentehuis.

Lees meer...

Halve prijzen bij de Snuffelmarkt

Op woensdagavond 10 april is de Snuffelmarkt geopend van 18.30 tot 20.30 uur. Op deze avond zijn alle artikelen voor de helft van de prijs te koop.

Deze actie wordt herhaald op zaterdag 13 april. Op deze voorjaarsdag is tevens de Kerktuin achter de Snuffelmarkt geopend voor de traditionele stekkendag. De halve prijzen acties gelden alleen op bovengenoemde dagen.

Lees meer...