Nieuwsarchief

februari 2019

Atelier Ceramique wordt Kunst en Lezen

Atelier Ceramique aan de Dorpsstraat 153 krijgt een nieuwe opzet en een nieuwe naam: Kunst en Lezen. De heropening is gepland voor donderdag 28 maart.

Lees meer...

Open huis bij Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 2 maart is er open huis bij de Historische Vereniging Barendrecht.

Het gebouw aan de Dorpsstraat 150, D’ Ouwe School, is dan geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Lees meer...

Duo verzorgt eerste klassieke concert van 2019

Het eerste concert van Barendrecht Klassiek in 2019 is op zondag 24 februari verzorgd door het duo Anastasiia Kurilko (piano) en Jasper Grijpink (klarinet). In de Dorpskerk speelden ze muziek van Johannes Brahms, Robert Schumann en Patrick van Deurzen.

Lees meer...

Onderzoek naar lood in bodem bij speelplaats

Er komt een onderzoek naar de aanwezigheid van lood in de bodem van de speelplaats aan de Helfrichstraat. De gemeente heeft de omwonenden hierover per brief geïnformeerd.

Lees meer...

Parkeeronderzoek Oude Dorpskern gepresenteerd

Op donderdagmiddag 14 februari ontvingen de voorzitters van de “Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht” en van de “Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht” uit handen van wethouder Reshma Roopram de rapportage over het parkeeronderzoek dat in het kader van het autovrij maken van het Doormanplein het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden.

Lees meer...

Goede start voor spreekuur Reshma Roopram

Het eerste spreekuur van wethouder Reshma Roopram in koffie- en theewinkel ’t Ouwe Durp is goed begonnen. Direct bij de start, om 10.00 uur, kwam de eerste bewoner binnen voor een gesprek. Het was Alie den Engelsman, die onder meer actief is voor de kerktuin.

Lees meer...

Klarinet-piano duo met gevarieerd concert in de Dorpskerk

Op zondag 24 februari vindt het eerste concert van Stichting Barendrecht Klassiek in 2019 plaats. Het wordt verzorgd door het klarinet-piano duo Jasper Grijpink en Anastasiia Kurilko. Ze spelen een afwisselend programma met muziek van Johannes Brahms, Robert Schumann en Patrick van Deurzen.

Lees meer...

Snuffelmarkt open op woensdag 20 februari

Steeds meer mensen weten op de 3e woensdag van elke maand de weg te vinden naar de Snuffelmarkt. Op woensdag 20 februari is de Snuffelmarkt weer geopend tijdens de avonduren. Ook nu weer zijn er leuke aanbiedingen. Zo zijn alle tassen, schoenen en kleding voor de helft van de prijs verkrijgbaar. Deze actie is alleen geldig op 20 februari. De openingstijd is van 18.30 tot 20.30 uur.

Lees meer...

Vliegtuigen en drones bij Historische Vereniging Barendrecht

Modelvliegclub Europoort streek zaterdag 9 februari neer in D’Ouwe School. Leden van de vereniging toonden hier radiografisch bestuurde vliegtuigen en drones.

Lees meer...

Vereniging Dorpskern: geen klachten over sluitingstijd terrassen

De terrassen op het Doormanplein mogen van maandag tot en met zaterdag open blijven tot middernacht.

Lees meer...

Modelvliegclub bij Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 9 februari is het museum van de Historische Vereniging Barendrecht de ‘landingsplaats’ voor de vliegclub Europoort. Er zijn een tiental modellen van de club te bezichtigen en er zal door de leden van de MVE uitleg gegeven worden over de diverse technieken.

Lees meer...