Nieuwsarchief

januari 2019

Olijfboom geplant in kerktuin

In de kerktuin van de Dorpskerk is woensdag 30 januari een nieuwe olijfboom geplant. De nieuwe boom vervangt een exemplaar dat de vorige strenge winter niet heeft overleefd.

Lees meer...

Nieuwe olijfboom voor kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk wordt verrijkt met een nieuwe olijfboom. Een bewoner van Barendrecht die anoniem wenst te blijven, heeft de olijf geschonken en betaalt ook het vervoer en het planten. Als het weer te toelaat, wordt de boom woensdag 30 januari geplant.

Lees meer...

Wethouder Roopram: spreekuur in ’t Ouwe Durp

Wethouder Reshma Roopram houdt vrijdag 15 februari voor het eerst spreekuur in ’t Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Roopram heeft als wijkwethouder de Oude Dorpskern en omliggende wijken in jaar portefeuille.

Het spreekuur is steeds op vrijdag. De volgende data zijn: 15 maart,  19 april,  17 mei,  21 juni, 20 september,  18 oktober,  15 november en 13 december.

Lees meer...

Bonney Bee steunt restauratie uurwerk Dorpskerk

Kunstenares Margo Boers steunt de restauratie van het uurwerk van de Dorpskerk met een cheque van 150 euro.
De Dorpskerk heeft één van de oudste torenuurwerken van het land. Het uurwerk en de luidklok zijn aan restauratie toe.

Lees meer...

Nu al veel inschrijvingen voor Kunstmarkt

De Kunstmarkt voelt zich thuis in de Oude Dorpskern. Dat vertelde Jo Polak donderdag 10 januari in een uitzending van Exxact Barendrecht. Polak is één van de twee organisatoren van het evenement.

Lees meer...

Nog geen nieuw plan voor Schaatsbaan

Er is nog geen aangepast plan voor de Schaatsbaan, waarin de opmerkingen zijn verwerkt van bezoekers van de inloopavond op 3 oktober. Dat werd dinsdag 8 januari duidelijk tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte.

Lees meer...

Snuffelmarkt heeft aanbiedingen

In het nieuwe jaar is de Snuffelmarkt ook weer één keer per maand geopend op de woensdagavond. De eerstvolgende verkoopavond is op woensdag 16 januari.

Lees meer...

Waarderingsspeld voor Wim Mes

Als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, heeft Wim Mes zaterdag 5 januari de waarderingsspeld van de Dorpskerkgemeente ontvangen.

Lees meer...

Cees van den Heuvel is Barendrechter van het Jaar

Cees van den Heuvel is gekozen tot Barendrechter van het Jaar. Aanleiding voor de verkiezing waren zijn inspanningen voor de Vrienden van de Dorpskerk. Met een diner bij kaarslicht in de Dorpskerk bracht hij een groot bedrag bij elkaar voor de restauratie van het historische uurwerk.

Lees meer...