Nieuwsarchief

december 2018

Volle kerk bij Top2000-dienst

Vrijwel alle 350 plaatsen van de Dorpskerk waren zondagavond 30 december bezet voor de derde Top2000-kerkdienst. Popklassiekers rond het thema ‘Heal the world’ werden uitgevoerd door de band Fusion and Friends.

Lees meer...

Nieuwe brochure over Dorpskerk

Er is een nieuwe brochure verschenen van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Daarin is informatie te vinden over de geschiedenis van de kerk en over de restauraties die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Ook is er aandacht voor de restauraties die in 2019 en daarna gepland zijn. Natuurlijk bevat de brochure ook informatie over de mogelijkheid om het behoud van Barendrechts oudste huis te steunen.

Lees meer...

Santa Run goed voor 5700 euro

De Santa Run heeft dit jaar 5700 euro opgebracht voor Hospice De Reiziger aan de Voordijk. De loop, een initiatief van Rotary Barendrecht, startte weer op het Doormanplein. Burgemeester Jan van Belzen loste daar het startschot voor twee groepen hardlopers en een peloton wandelaars.

Lees meer...

Patrimonium Barendrecht: van woonvereniging naar woonstichting

Na 106 jaar een vereniging te zijn geweest heeft de Algemene Ledenvergadering deze zomer besloten dat Patrimonium een stichting wordt. Patrimonium is onder meer eigenaar van de flats aan de Oude Haven en de meeste woningen in de Zeeheldenbuurt.

Lees meer...

Dick Mooijaart overleden

Dick Mooijaart is vandaag, woensdag 20 december, overleden.
Mooijaart had jarenlang samen met zijn echtgenote een bakkerij op het Doormanplein. Ook was hij voorzitter van de Historische Vereniging Barendrecht.

Lees meer...

In januari meer duidelijkheid over Schaatsbaan

Er wordt in de loop van januari meer duidelijk over de aanpassingen aan de Schaatsbaan. Dat blijkt uit een brief die de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht van de gemeente heeft ontvangen.

De vereniging heeft in een brief aan het college bezwaar gemaakt tegen het plan om de Schaatsbaan aan te passen, zonder het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. De aanpassing van de Schaatsbaan zou volgens de vereniging juist een kans zijn om iets te doen aan het gebrek aan parkeerplaatsen in het oude centrum.

Lees meer...

Harmonievereniging Barendrecht actief op WinterFeest en Kerstavond

Het AspirantenOrkest en jongerenorkest B’tween had een succesvol optreden op 14 december bij het BijzonderKerstFeest met de leden van Bijzonder MuziekWerk van de vereniging met als gasten de Kalagio singers. Het BijzonderKerstFeest werd gehouden in de Dorpskerk als onderdeel van het WinterFeest.

Lees meer...

Gezellig druk tijdens WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging Barendrecht

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) was het weer ouderwets gezellig.

Lees meer...

Koud en warm WinterFeest

Het WinterFeest vond zaterdag 15 december plaats tijdens één  van de koudste dagen van de laatste tijd. De warmte van het programma maakte gelukkig veel goed.

Lees meer...

Jaaroverzicht op de Watertoren

Voor het eerst is tijdens het WinterFeest de Watertoren gebruikt voor het vertonen van beelden. Bezoekers van het feest konden kijken naar een jaaroverzicht van 2018.  Burgemeester Jan van Belzen en andere Barendrechters spraken wensen uit voor de Kerst en het nieuwe jaar.

Lees meer...

Afwijkende openingstijden Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk heeft de komende weken afwijkende openingstijden. 

Lees meer...

Kerstnachtdienst in de Dorpskerk

Elk jaar bezoeken veel mensen de kerstnachtdienst in de Dorpskerk om het aloude verhaal van Kerst te mogen horen.

Ook dit jaar gaan op maandag 24 december de deuren weer open voor een viering in de prachtige ambiance van de eeuwenoude kerk. Brandende kaarsen in de kroonluchters, bekende kerstliederen en een kerstboom van formaat, zorgen voor een warme kerstsfeer.

Lees meer...

Diner in Dorpskerk Barendrecht goed voor 18.000 euro

Een diner bij kaarslicht in de historische Dorpskerk van Barendrecht heeft vrijdag 7 december 18.000 euro opgeleverd. Het bedrag is bestemd voor de restauratie van het historische uurwerk en de luidklok van de kerk.

Het diner was een initiatief van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk. Voor het eerst werd de meer dan 500 jaar oude kerk gebruikt voor een diner. Het werd bijgewoond door 186 mensen, waaronder leden van het gemeentebestuur.

Lees meer...

WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december is de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) weer geopend. Binnen het museum is een gezellige kerstmarkt ingericht. Er zijn verschillende kramen met een gevarieerd aanbod.
De Zoete Verleiding staat er met onder andere bonbons en chocolade kerstversieringen. Margo Boers maakt voor Bonney Bee unieke handgeschilderde en gegraveerde geschenkartikelen. De specialiteit van Bonney Bee zijn de handbeschilderde kerstballen met daarop markante gebouwen en Hollandse winterlandschappen. Minstens net zo mooi zijn de windlichten, vazen, geboorte- kerstballen en -tegels en het serviesgoed. De kerstballen en andere geschenken kunnen voorzien worden van handbeschilderde afbeeldingen naar keuze.

Lees meer...

WinterFeest met vernieuwd programma

Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 15 december in het teken van het WinterFeest. Voor het eerst wordt de dag afgesloten met een projectie op de Watertoren en een kerstshow van eigen bodem.

Lees meer...

Grootste deel Erfgoedcommissie opgestapt

Vier van de zes leden van de Barendrechtse Erfgoedcommissie zijn opgestapt. Dat blijkt uit een brief van voorzitter Ard Kramer aan wethouder Arnoud Proos. Kramer is één van de mensen die opstapt. Hij was 15 jaar lid van de commissie.

Kramer was onder meer betrokken bij het instellen van het Beschermd Dorpsgezicht in de Oude Dorpskern en langs de 1e Barendrechtseweg. Zo wordt voorkomen dat in deze gebieden ongepaste bouwplannen worden uitgevoerd.

Lees meer...

Jaaroverzicht op de Watertoren

Een primeur tijdens het WinterFeest van 2018: nog nooit werd de Watertoren gebruikt voor het projecteren van foto’s en filmbeelden.

Speciaal voor het WinterFeest, op zaterdag 15 december in het centrum van Barendrecht, is een overzicht gemaakt van de leukste Barendrechtse foto’s uit 2018. Koningsdag, het ZomerFeest, de mooie zomer en de verkiezingen. Het komt allemaal in beeld. Afgewisseld met filmpjes waarop bekende en onbekende Barendrechters je prettige feestdagen wensen.

Lees meer...