Nieuwsarchief

november 2018

Haan van Dorpskerk roest

De haan en de gouden bol op de torenspits van de Dorpskerk zijn aan het roesten. Dat vertelde kerkrentmeester Simon Hoek tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

‘Barendrecht is het walhalla op aarde’

Peter Manders, directeur van Woonvereniging Patrimonium, sprak woensdag 21 november tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht over ‘Prettig wonen in een veilige buurt’.

De avond werd bijgewoond door 36 mensen. Daaronder wethouder Reshma Roopram en gemeenteraadslid Arie Kooijman.

Lees meer...

Eerste gezamenlijke viering in de Dorpskerk

In de Dorpskerk van Barendrecht wordt zondag 2 december de eerste gezamenlijke viering gehouden van de van oorsprong Gereformeerde Wijkgemeente Zuid-Oost en de Hervormde Wijkgemeente.

Lees meer...

Mevrouw Gouman erelid Vereniging Dorpskern

Tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is mevrouw Gouman benoemd tot erelid.
Mevrouw Gouman heeft lang in de woning naast de Watertoren gewoond.

Lees meer...

Koor Cantando steunt restauratie uurwerk Dorpskerk

Zangkoor Cantando steunt de restauratie van het uurwerk van de Dorpskerk. Voorzitter Edwin Prooij en penningmeester Jos Snijder overhandigden donderdag 22 november een cheque van 315,10 euro aan Tineke  van de Meer. Zij is bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Lees meer...

Vereniging niet tevreden over plan Schaatsbaan

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is niet tevreden over het plan voor de herinrichting van de Schaatsbaan. Dat heeft de vereniging geschreven aan burgemeester en wethouders.

Lees meer...

Sébastienne zingt duet tijdens WinterFeest Barendrecht

Sébastienne is één van de Barendrechtse artiesten die deelnemen aan de eindshow van het WinterFeest, dat op zaterdag 15 december wordt gehouden in het centrum van het dorp.

Bezoekers kennen Sébastienne misschien nog van ‘The Voice Of Holland’ (2013) of misschien wel van daarvoor toen zij lid was van de zangroep Kids-Bizz.

Lees meer...

Geurige tentoonstelling in D’Ouwe School

De geur van speculaas vulde zaterdagmorgen de tentoonstellingsruimte van de Historische Vereniging Barendrecht. Krijn Mooyaart bakte speculaas tijdens de tentoonstelling ‘Koek- en speculaaspoppen’.

Lees meer...

Kerstspullen bij de Snuffelmarkt

Op de zaterdag dat Sinterklaas terugkeerde in het land, startte bij de Snuffelmarkt de verkoop van kerstartikelen.

Er is ook dit jaar weer een ruime keuze. De Snuffelmarkt, bij de Dorpskerk, is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

Lees meer...

Aanmelden voor Carolsdag tijdens Winterfeest

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december organiseert de afdeling klassieke zang van CultuurLocaal voor de zestiende keer een Carols dag in Barendrecht. Ben jij een enthousiaste zanger? Kom dan meezingen.

Lees meer...

Onder de indruk van Toetsen en Fluiten

“Het is gewoon niet van deze wereld”, zei organist Hans van Gelder na afloop van het concert van het duo Toetsen en Fluiten in de Dorpskerk.

Lees meer...

Expositie ‘Koek- en speculaasplanken’ in D’Ouwe School

Met de tentoonstelling ‘Koek en speculaaspoppen’ gaat bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) een hartewens van oud-voorzitter Dick Mooyaart in vervulling. Op zaterdag 17 en 24 november is de expositie te zien in museum D’Ouwe School.

Lees meer...

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk is klaar voor de winter

Tijdens de avondopenstelling op woensdag 21 november organiseert de Snuffelmarkt een speciale verkoop van winterkleding.

Op zaterdag 17 november start de Snuffelmarkt weer met de verkoop van Kerstartikelen. 

Lees meer...

Harmonie verkoopt speculaas

Net als in voorgaande jaren houdt Harmonievereniging Barendrecht ook dit jaar weer haar grote speculaasactie. De poppen kosten € 5  per stuk en wegen 500 gram.

Lees meer...

Margo Boers beschildert kerstklokjes voor restauratie uurwerk Dorpskerk

Kunstenares Margo Boers is landelijk bekend geworden met haar beschilderde BonneyBee-kerstballen. Zaterdag 15 december verkoopt ze op het WinterFeest in Barendrecht beschilderde kerstklokjes. Met de opbrengst steunt ze de restauratie van het uurwerk en de luidklok van de Dorpskerk.

Lees meer...

Directeur Patrimonium over ‘Prettig wonen in een veilige buurt’

Peter Manders, de directeur-bestuurder van Patrimonium Barendrecht, is woensdag 21 november te gast bij de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hij spreekt over het thema van de jaarvergadering: ‘Prettig wonen in een veilige buurt’.

Lees meer...

Drone vliegt in de Dorpskerk

Twee dronepiloten kregen  zaterdag 3 november alle ruimte in de Dorpskerk. De 21e eeuwse techniek vloog door de vijf eeuwen oude kerk.

Lees meer...

Nog enkele kaarten voor diner bij kaarslicht in Dorpskerk Barendrecht

Met een diner bij kaarslicht op vrijdag 7 december zamelen de  Vrienden van de Dorpskerk geld in voor het uurwerk van de Dorpskerk. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Lees meer...