Nieuwsarchief

augustus 2018

Optische telegraaf ‘sierde’ Barendrechtse torenspits

Berichten versturen kon in de negentiende eeuw razendsnel met de Optische Telegraaf van Lipkens. Ook de torenspits van de Dorpskerk van Barendrecht  speelde daarin een belangrijke rol. Later werd dit stukje geschiedenis volkomen vergeten. Tijdens de Open Monumentendag, op zaterdag 8 september, staat in de kerk een werkend model van de Optische Telegraaf.

Lees meer...

Art ’n Tea in ’t Ouwe Durp

In 't Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156 wordt onder de naam Art’n Tea op donderdag 6 september een creatieve Barendrechtse workshop met high tea gehouden.

Deelnemers kunnen hun eigen Barendrechtse beker, bord of tegel schilderen en ondertussen genieten van een high tea. Andere onderwerpen zijn ook mogelijk. Ervaring of talent is niet nodig. Kunstenares Margo Boers (Bonney Bee) zorgt voor de begeleiding.

Lees meer...

Oude films van Barendrecht op Landlevenfair

Op zaterdag 8 september organiseren Piet en Els Barendregt op het erf rond hun Boerderijwinkel weer een Landlevenfair.

Twee jaar geleden was dat een groot succes. 

Lees meer...

Omroep overhandigt cheque voor restauratie uurwerk Dorpskerk

Medewerkers van omroep Exxact Barendrecht hebben een cheque van 400 euro aangeboden voor de restauratie van het uurwerk van de Dorpskerk.

Het uurwerk van de 506-jarige Dorpskerk geeft voor de buurt al eeuwenlang de juiste tijd aan. Om te zorgen dat dit zo blijft is ingrijpend onderhoud nodig.

Lees meer...

Speciale Zomeracties in de Snuffelmarkt

Op woensdagavond 15 augustus is de Snuffelmarkt weer geopend in de avonduren van 19.00 tot 21.00 uur.

Vanwege het aanhoudende mooie weer gaan alle boeken met een oranje sticker in de verkoop voor de prijs van € 1,00 voor vier boeken. Bovendien wordt op deze avond alle kleding verkocht voor de helft van de prijs. Deze acties gelden alleen op woensdagavond 15 augustus.

Lees meer...