Nieuwsarchief

juni 2018

Programma ZomerFeest 2018

In het centrum van Barendrecht staat zaterdag 30 juni bol van de activiteiten. Die dag vindt het jaarlijkse ZomerFeest plaats. Er zijn de hele dag veel te doen in het oude en nieuwe deel van het centrum. Om 12.00 uur wordt het feest op het Doormanplein officieel geopend door burgemeester Jan van Belzen.

Lees meer...

Diner bij kaarslicht voor restauratie uurwerk Dorpskerk Barendrecht

Met een diner bij kaarslicht zamelen de Vrienden van de Dorpskerk geld in voor het uurwerk van de 506-jarige Dorpskerk van Barendrecht.  

De kerk is de afgelopen jaren aan de binnen- en buitenkant grondig opgeknapt. Vorig jaar werd het historische houtwerk gerestaureerd. Het sluitstuk van de operatie is het werk aan het uurwerk en de luidklok.

Lees meer...

Beelden van ringsteken in 1993

Verzamelaar Bas Romeijn heeft op zijn website filmbeelden geplaatst van ringsteken in de Dorpsstraat.

Lees meer...

Snuffelmarkt woensdagavond geopend

Op woensdag 20 juni is de Snuffelmarkt weer geopend van 19.00 tot 21.00 uur.

De Snuffelmarkt doet ook mee aan het Zomerfeest op zaterdag 30 juni. Op die dag kunnen spullen ook aangeleverd worden via het hek aan de Piet Heinstraat. De Snuffelmarkt zal zich zowel binnen als buiten presenteren.

Lees meer...

Veel belangstelling voor Kunstmarkt

Veel mensen wisten zaterdag 16 juni de Barendrechtse Kunstmarkt te vinden.

De markt werd voor de tweede keer gehouden in de Oude Dorpskern.

Lees meer...

Proef: terrassen Doormanplein langer open

Er komt een proef met een langere openingstijd voor de terrassen op het Doormanplein. De gemeenteraad stemde donderdag 14 juni in met een motie.

De motie ‘Pilot terrastijdenverlenging voor horecagelegenheden aan de Middenbaan, Doormanplein en Smitshoek’ is door alle fracties ingediend en is unaniem aangenomen.

Lees meer...

Muziek op ZomerFeest steunt restauratie kerkklok

Bezoekers van het ZomerFeest in Barendrecht kunnen zaterdag 30 juni met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt. De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk.

Lees meer...

Trio besluit seizoen Barendrecht Klassiek

Op zondag 24 juni vindt er weer een concert plaats in de Dorpskerk, verzorgd door het Trio Chimaera en georganiseerd door Stichting Barendrecht Klassiek in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. Dit is het laatste concert van dit seizoen.

Lees meer...

HVB zoekt zondagsschoolspulletjes

Op zaterdag 30 juni is het weer ZomerFeest. De Historische Vereniging Barendrecht is deze dag geopend, er is dan een expositie over de Zondagsschool. De vereniging is nog op zoek naar spullen voor deze tentoonstelling.

Lees meer...

Veel nieuwe kunstenaars op de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni wordt in de Oude Dorpskern van Barendrecht de 33ste  Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de dorpskerk in één grote openlucht expositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal De Ontmoeting naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt. De organisatoren Jo Polak en René Baan zijn er weer in geslaagd om 60 kunstenaars met kwalitatief hoogstaand werk te verleiden naar Barendrecht te komen.

Lees meer...

Harmonievereniging zingt en speelt op ZomerFeest

Op zaterdag 30 juni zijn weer een flink aantal leden van Harmonievereniging Barendrecht actief bij optredens op het ZomerFeest in de Oude Dorpskern.
Big Band Barendrecht zal om 11.45 uur op het Bakkerij Potpodium de middag openen samen met burgemeester Jan van Belzen, beschermheer van Harmonievereniging Barendrecht.

Lees meer...

Sophie van Es wint fotowedstijd Veteranendag

Sophie van Es, leerling van groep 7 van de Rehobothschool, heeft een fotowedstrijd gewonnen van het Nationaal Comité Veteranendag. Vrijdag 8 juni was de prijsuitreiking in de school aan de Dorpsstraat.

Lees meer...

Vereniging Dorpskern niet tegen proef met ruimere openingstijden terrassen

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is niet tegen een proef met ruimere openingstijden voor terrassen. Maar dat moet dan wel goed gebeuren, schrijft voorzitter Peter Jongenotter in een brief aan de gemeenteraad.

Lees meer...

Workshop schilderen bij ’t Ouwe Durp

Art’n’Tea is een nieuwe workshop van kunstenares Bonney Bee in samenwerking met 't Ouwe Durp.

De workhop Art 'n Tea wordt gegeven vanaf 6 september in 't Ouwe Durp aan de Dorpsstraat 156. Onder het genot van een heerlijke High Tea kan er geschilderd worden aan een bord, beker of tegeltje met de Watertoren of de Dorpskerk er op. Liever een ander onderwerp? Dat mag natuurlijk ook.

Lees meer...

Zaterdag 16 juni de 33ste Barendrechtse Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni wordt in de Oude Dorskern van Barendrecht de 33ste  Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de Dorpskerk in één grote openlucht expositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal De Ontmoeting  naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt.

Lees meer...

Rupsvoertuig Ziesel komt naar ZomerFeest

Een klein rupsvoertuig wordt een opvallende attractie tijdens jaarlijkse ZomerFeest in het centrum van Barendrecht. Het feest wordt gehouden op zaterdag 30 juni.

De Ziesel is een éénpersoons electrisch rupsvoertuig uit Oostenrijk. Het is te gebruiken op allerlei soorten terrein. Handig voor bedrijven en nuttig voor mindervaliden. Maar met de Ziesel kan ook gewoon voor de lol worden gereden.

Lees meer...