Nieuwsarchief

mei 2018

EVB wil terrassen Doormanplein uur langer open

Echt Voor Barendrecht (EVB) heeft in de gemeenteraad een motie ingediend om de terrassen op het Doormanplein op zaterdag en zondag tot middernacht open te laten. Op dinsdag 29 mei waren er in de gemeenteraad evenveel voor- als tegenstanders. Daarom komt het voorstel in de vergadering van 14 juni opnieuw in stemming.

Lees meer...

Stem op foto van Rehobôthschool

De Rehobôthschool aan de Dorpsstraat behoort bij de tien finalisten van de landelijke fotowedstrijd Veteranendag.

In heel Nederland maakten schoolklassen foto’s rondom het thema veteranen en de betekenis van de Witte Anjer. De jury heeft de tien finalisten geselecteerd. Tot en met 3 juni kan er op hen gestemd worden via de website fotowedstrijd.veteranendag.nl. Daar is ook de top tien te zien.

Lees meer...

Snuffelmarkt zaterdag gesloten

De Snuffelmarkt en de koffiehoek van de Dorpskerk zijn zaterdag 2 juni gesloten. Dit in verband met het overlijden van een lid van de Dorpskerkgemeente en diens begrafenis.

Lees meer...

Veel belangstelling voor taxatiedag kunst en antiek

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is op dinsdag 22 mei weer een taxatiemiddag gehouden. Arne Bonsaksen, gecertificeerd registertaxateur van Vendu Notarishuis Rotterdam, was weer te gast en het publiek kon vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur terecht in het museum om kunstvoorwerpen, juwelen, zilver, schilderijen, porselein, Jugendstil, Art Deco, design en andere objecten kosteloos en vrijblijvend te laten taxeren. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde was wel afhankelijk van de conditie waarin het aangeboden voorwerp verkeerde. 

Lees meer...

ZomerFeest met Van Bezemwijk en tweede podium

Het jaarlijkse ZomerFeest in het centrum van Barendrecht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 juni. Er is een programma samengesteld met activiteiten op de Middenbaan en in de Oude Dorpskern.

Het avondprogramma op het Doormanplein begint met een optreden van Van Bezemwijk. Het Barendrechtse duo stond al eens op een klein podium op het plein. Sindsdien brachten Les Bezemer en Vincent van Ewijk twee cd’s uit en stonden een keer in Het Kruispunt. Het is dus de hoogste tijd voor een optreden op het grote Bakkerij Pot Podium. Het begint om 18.25 uur.

Lees meer...

Rob Bruin krijgt kippenvel van zijn nieuwe baan

“Heel erg uniek”, noemt Rob Bruin zijn nieuwe baan. Vanaf 1 juni is hij koster van de Dorpskerk.

Bruin is de opvolger van Jan van den Oever, die met pensioen is gegaan. Dat hij op deze baan heeft gesolliciteerd, kwam voor veel mensen als een verrassing. “Ik woon hier en ben al heel lang actief voor het Zomer- en WinterFeest. Als deze vacature dan op je pad komt, kan je hem niet voorbij laten gaan”, legt de nieuwe koster uit.

Lees meer...

Doorkomst Roparun is weer een feestje

Van de doorkomst van de Roparun  is op maandag 21 mei in de Oude Dorpskern weer een feestje gemaakt.

De horeca richtte een festivalterrein in op het Doormanplein. Voor Heuvelsteyn was een opstelling waar Big Band Barendrecht, het Meezingkoor en andere onderdelen van Harmonievereniging Barendrecht optraden.

Lees meer...

Roparun weer door Dorpsstraat

Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, passeren de 313 teams van de Roparun de Oude Dorpskern van Barendrecht. De Dorpsstraat en het Doormanplein liggen voor hen op de route van Hamburg en Parijs naar de Binnenrotte in Rotterdam.

Barendrecht is ook dit jaar weer uniek, alle lopers en fietsers doorkruisen de gemeente.

Lees meer...

Torenuurwerk Dorpskerk veel ouder dan aangenomen

Onderzoek van het torenuurwerk van de Dorpskerk door de Stichting tot behoud van torenuurwerken in Nederland heeft twee belangrijke conclusies opgeleverd. 

Lees meer...

Burenhulp gevraagd voor bewoners Oude Haven

Vanaf juni gaat Woningbouwvereniging Patrimonium groot onderhoud uitvoeren aan de appartementen en de bergingen aan de Oude Haven.

Veel bewoners van deze woningen zijn behoorlijk op leeftijd en sommigen hebben geen of weinig familie om hen te ondersteunen bij de (voorbereidende) werkzaamheden die in huis van de bewoners zelf worden verwacht. Vandaar dat Patrimonium met aannemers en onderaannemers heeft geregeld dat zoveel mogelijk werkzaamheden voor bewoners worden gedaan door deze professionele organisaties.

Maar zij kunnen niet alles doen. Dat is de reden dat de Bewonerscommissie van de Oude Haven, Stichting Present Barendrecht, vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en Patrimonium de handen ineen slaan om daar waar nodig bewoners met ondersteuning van vrijwilligers te helpen. 

Lees meer...

Snuffelmarkt deze woensdagavond open

Zoals elke derde woensdag van de maand is de Snuffelmarkt op 16 mei geopend voor het kopen van goede gebruikte artikelen van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees meer...

Warm welkom voor Hemelvaart Motorrit

De 180 motorrijders van de Hemelvaart Motorrit kregen donderdag aan het eind van de middag een warm welkom op het Doormanplein. 

Lees meer...

Hemelvaart Motorrit terug op Doormanplein

Na een afwezigheid van vier jaar keert de Hemelvaart Motorrit donderdag 10 mei terug op het Doormanplein.

De rit wordt voor de 24ste maal gehouden en start om 8.00 uur bij sporthal Aksent. De organisatie heeft voor de tweehonderd deelnemers op 180 motoren een route van 195 kilometer uitgestippeld. De opbrengst van de rit is bestemd voor Danceclub The Hit en hospice De Reiziger.

Lees meer...

Rob Bruin nieuwe koster Dorpskerk

Rob Bruin (51) is de nieuwe koster van de Dorpskerk. Dat heeft de wijkkerkenraad zondag 6 mei bekendgemaakt.

Lees meer...

Herdenking van de gevallenen

Hans Onderwater stuurde ons een verslag van de jaarlijkse dodenherdenking, die vrijdag 4 mei werd gehouden op het Doormanplein. De foto's zijn van Peter Groenveld.

Lees meer...

Taxatiemiddag ‘kunst en antiek’ in D’Ouwe School

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is er op dinsdag 22 mei een taxatiemiddag gepland in het museum van D’ Ouwe School.
Arne Bonsaksen, gecertificeerd registertaxateur van Vendu Notarishuis uit Rotterdam, is dan aanwezig van 14.00 tot 16.30 uur.

Lees meer...