Nieuwsarchief

maart 2018

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

De kerktuin achter de Dorpskerk opent het nieuwe seizoen zaterdagmorgen 21 april (van 10.00 tot 12.00 uur) traditioneel met de stekkendag. Stekjes van tuin- en kamerplanten worden dan voor vriendelijke prijsjes te koop aangeboden. De opbrengst is bestemd voor de verdere verfraaiing  van de tuin.

Lees meer...

De 33ste Barendrechtse Kunstmarkt op 16 juni weer in Oude Dorpskern

De Barendrechtse Kunstmarkt is een begrip in Barendrecht en ver daarbuiten. De organisatoren Jo Polak en René Baan zijn alweer bezig met de organisatie van de 33ste editie.

Ook dit jaar is voor de locatie Dorpsstraat/Doormanplein en rondom de Dorpskerk gekozen.

Lees meer...

Vereniging Dorpskern doet mee met Rabobank Clubkas Campagne

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is één van de doelen waarop leden van de Rabobank kunnen stemmen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. De vereniging wil de opbrengst van de campagne gebruiken voor het steunen van een proef om beelden te projecteren op de Watertoren.

Lees meer...

Veranderdag start op grasveld voor de kerk

Honderdvijftig  vrijwilligers van Stichting Present kwamen zaterdagochtend 24 maart bijeen in zaal De Ontmoeting voor de zevende Barendrechtse Veranderdag.

Lees meer...

Oude campagnes herleven bij de Historische Vereniging

Voor wie de Barendrechtse politiek een beetje volgt, was zaterdag de tentoonstelling bij de Historische Vereniging Barendrecht een feest van herkenning. Voor één dag toonde de vereniging verkiezingsposters en andere publicaties uit haar eigen verzameling.

Lees meer...

Nieuwe bestemming voor woning naast Watertoren

Er is een nieuwe bestemming voor de woning naast de Watertoren aan de Dorpsstraat.

Het was de dienstwoning van beheerder Gouman, die hier met zijn gezin kon blijven wonen nadat de Watertoren op 1 januari 1981 buiten gebruik werd gesteld. Tegenwoordig woont zijn weduwe er.

Lees meer...

Extra avondverkooop in de Snuffelmarkt

Sinds januari organiseert de Snuffelmarkt elke derde woensdag van de maand een extra avondverkoop. De eerstkomende verkoopavond zal zijn op woensdag 21 maart van 19.00 tot 21.00 uur.

In verband met Stille Zaterdag is de Snuffelmarkt gesloten op 31 maart.

Lees meer...

Kinderkerk viert Palmpasen

Zondag 25 maart is er weer kinderkerk in de Dorpskerk. Met de kinderen wordt gevierd dat het die dag Palmpasen is: Jezus gaat naar Jeruzalem voor het paasfeest.

Lees meer...

Tentoonstellingen: de verkiezingen van vroeger

Bij de Historische Vereniging Barendrecht is zaterdag 17 maart een tentoonstelling te zien over de gemeenteraadsverkiezingen.

De expositie is getiteld: “Barendrecht kiest – in historisch perspectief”.

Lees meer...

Theoloog Janneke Stegeman in De Ontmoeting

Op dinsdag 20 maart komt voormalig Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman een lezing houden in het Leerhuis ‘Leren lezen’ van de Protestantse Gemeente Barendrecht.

Stegeman schreef als afsluiting van haar jaar als Theoloog des Vaderlands het pamflet Alles moet anders! Bevrijdingstheologie voor witte Nederlanders.

Lees meer...