Nieuwsarchief

februari 2018

Genieten van hoogtepunten uit Johannes Passion

De hoogtepunten uit de Johannes Passion van J.S. Bach zijn zaterdag 10 maart te beluisteren tijdens een concert van het Golden Circle Ensemble. Van 20.00 tot 21.30 uur in de Dorpskerk.

De muziek wordt uitgevoerd door een ensemble onder leiding van John Bakker, begeleid door de organist André de Jager.

Lees meer...

Tango-concert trekt veel bezoekers

Barendrecht Klassiek is het jaar goed begonnen. Er kwamen zondag 25 februari meer dan 150 bezoekers naar de Dorpskerk voor het concert van Trio Tangata.

Lees meer...

Nieuw op het Doormanplein: Ristorante PaPi

Ristorante PaPi is vrijdag 23 februari officieel geopend. Daarmee is er weer leven in het pand op de hoek van het Doormanplein en de Dorpsstraat.
Jarenlang was hier de rijwielhandel van Peter Terlouw gevestigd. Door problemen met het bestemmingsplan en het realiseren van parkeerplaatsen, kostte het moeite om een nieuwe gebruiker voor het pand te vinden. Maar dat is nu gelukt.

Lees meer...

Extra avondverkooop Snuffelmarkt

Sinds januari houdt de Snuffelmarkt elke derde woensdag van de maand een extra avondverkoop. De eerstkomende verkoopavond is op woensdag 21 februari van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees meer...

Trio Tangata brengt Argentijnse muziek en eigen composities

Stichting Barendrecht Klassiek houdt op zondag 25 februari weer het eerste concert in 2018.

In een bijzondere bezetting van bandoneon (Jacqueline Edeling), piano (Margreet Markerink) en contrabas (Boris Franz) wordt het programma 'Moving Friends' ten gehore gebracht, geïnspireerd door Argentijnse muziek.

Lees meer...

Bolletjes voor de kerktuin

De werkgroep Kerktuin zamelt uitgebloeide bolletjes in van blauwe druiven, narcissen en hyacinten. Ze worden, net als vorig jaar, gepoot in de borders van de kerktuin achter de Dorpskerk. Ze gaan dan volgend jaar weer bloeien.

Lees meer...

Historische website is vernieuwd

De website over het verleden van Barendrecht is weer helemaal bij de tijd. De site educatief.historischbarendrecht.nl werd in 2011 gelanceerd. Vanaf de start was hierop een schat aan informatie te vinden over de geschiedenis van Barendrecht. De verhalen en foto’s waren verdeeld in twee thema’s: vervoer en bestuur.

Lees meer...