Nieuwsarchief

november 2017

Mevrouw Van Belzen overleden

Op donderdag 30 november is Anneke van Belzen, echtgenote van burgemeester Jan van Belzen, overleden.

Lees meer...

Koffieconcert in de Dorpskerk

In de Dorpskerk werd zondag 26 november een koffieconcert gehouden door Stichting Barendrecht Klassiek. Er werd opgetreden door Erwin Rommert Weerstra  (piano) en Matteo Costanzi (hobo).

Lees meer...

Verkiezingsdebat: dialoog moet impasse Doormanplein doorbreken

Vier jaar geleden wilden alle Barendrechtse partijen de problemen in de Oude Dorpskern aanpakken. Door onenigheid over het parkeren op het Doormanplein is die ontwikkeling inmiddels totaal tot stilstand gekomen. Bij het verkiezingsdebat van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht kregen alle deelnemers de vraag hoe zij deze impasse willen doorbreken.

Lees meer...

Veel steun voor initiatief Watertoren

Vanuit alle politieke partijen is er steun voor het idee om de Watertoren een nieuwe functie te geven. Dat bleek woensdag 22 november tijdens het verkiezingsdebat, georganiseerd door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De toren uit 1912 is sinds 1 januari 1981 niet meer in gebruik. De toren kan enkele malen per jaar worden beklommen en hij wordt gebruikt als zendmast. Ernaast is een trouwzaal gebouwd.

Lees meer...

Politiek: tunnel of zebrapad bij Het Kruispunt?

De verbinding tussen de Middenbaan en de Oude Dorpskern kan veel beter. Maar is dat eigenlijk wel nodig? Tijdens het verkiezingsdebat op woensdag 22 november bleken daar heel uiteenlopende ideeën over te bestaan. 

Lees meer...

Verschillende ideeën voor aanpak overlast Doormanplein

Er moet meer gedaan worden voor jongeren onder de 18 jaar. Dan vermindert de overlast rond het Doormanplein. Dat werd woensdag 22 november gesteld tijden het verkiezingsdebat van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Het werd gehouden in de Dorpskerk.

In de Oude Dorpskern wordt regelmatig geklaagd over overlast, onveiligheid en vernielingen. Het thema veiligheid kwam daarom als eerste aan de orde bij het debat.

Lees meer...

Studenten maken plan voor Watertoren

Studenten van de Hogeschool Rotterdam onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een beter gebruik van de Watertoren in het oude centrum van Barendrecht.

De toren uit 1912 is sinds 1 januari 1981 niet meer in gebruik. De toren kan enkele malen per jaar worden beklommen en hij wordt gebruikt als zendmast. Ernaast is een trouwzaal gebouwd.

Lees meer...

Santa Run start weer op Doormanplein

De Santa Run vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 december. De start is weer op het Doormanplein. De routes zijn vernieuwd. De opbrengst is nog steeds voor hospice De Reiziger. 

Lees meer...

Winteracties bij de Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk speelt de komende weken in op de naderende winter. 

Op zaterdag 25 november start de jaarlijkse verkoop van Kerstartikelen. 

Op zaterdag 16 december wordt het traditionele Winterfeest georganiseerd.

Lees meer...

Deelnemers aan het verkiezingsdebat

Vertegenwoordigers van de Barendrechtse politieke partijen gaan woensdag  22 november met elkaar in discussie. Het is het eerste debat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Het thema is dan ook ‘De toekomst begint in 2018!’.

Lees meer...

Hobo-piano duo in de Dorpskerk

Op zondag 26 november is er in de Dorpskerk weer een koffieconcert van Stichting Barendrecht Klassiek. Erwin Rommert Weerstra (piano) en Matteo Costanzi (hobo) spelen werken brengen van o.a. Telemann, Saint-Saëns, Schumann, Fauré en Dowland.

Lees meer...

Vijftiende editie Carols in Barendrecht

Op zaterdag 16 december organiseert CultuurLocaal voor de vijftiende keer Carols in Barendrecht als onderdeel van het Winterfeest.

De voorbereidingen voor het Winterfeest zijn in volle gang. Ook dit jaar weer is het mogelijk om mee te doen met Carols zingen in de Dorpskerk. CultuurLocaal organiseert dit evenement, dat inmiddels al voor de vijftiende keer plaatsvindt.

Lees meer...

Samen ‘Als Muziek’ zingen tijdens het Winterfeest

Iedereen kan op zaterdag 16 december meezingen met het liedje ‘Als Muziek’ dat Wim Soeters schreef voor kinderen én volwassenen. CultuurLocaal organiseert dit meezingevenement en hoopt zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om tussen 12:10 en 13:00 uur naar de Dorpskerk te komen en mee te zingen.

Lees meer...

JeugdOrkest Harmonie speelt bij Volkskerstzang op WinterFeest

Evenals de afgelopen jaren zal het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht zorgen voor de begeleiding van de kerstliedjes die worden gezongen bij de Volkskerstzang op het Bakkerij Pot podium. Dit vindt plaats op het Doormanplein tijdens het WinterFeest op 16 december van 19.00 tot 20.00 uur.

Lees meer...

Verkiezingsdebat over Oude Dorpskern Barendrecht

Vertegenwoordigers van de Barendrechtse politieke partijen gaan woensdag  22 november met elkaar in discussie.

Het is het eerste debat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Het thema is dan ook ‘De toekomst begint in 2018!’

Lees meer...

Kunstmarkt weer op Doormanplein

De Barendrechtse Kunstmarkt wordt ook in 2018 gehouden op het Doormanplein.

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is daar blij mee. 

Lees meer...

Leerlingen Rehobôthschool ontbijten op het gemeentehuis

Leerlingen van de Rehobôthschool ontbijten dinsdag 7 november met burgemeester en wethouders. Het Barendrechtse college heeft de leerlingen van groep 5 hiervoor uitgenodigd.

Lees meer...