Nieuwsarchief

september 2017

Werk aan Dorpskerk mogelijk dankzij veel kleine giften

Van buiten is het nauwelijks te zien, maar deze herfst wordt er binnen in de Dorpskerk hard gewerkt. De zerkenvloer wordt opnieuw gevoegd en de binnenkant van de toren wordt van nieuw stucwerk voorzien.

Lees meer...

Stoelen aan de kant

In de Dorpskerk gingen zondag 24 september de stoelen aan de kant. Niet voor een feestje, maar in verband met werkzaamheden. Vanaf maandag 25 september wordt de vloer van de kerk opgeknapt.

De vloer bestaat uit historische grafzerken. Deze worden opnieuw gevoegd.

Lees meer...

Veel belangstelling voor klassiek concert

In de Dorpskerk was zondag 24 september veel belangstelling voor het concert van het viool-piano duo Floor Braam en Luis Rabello.
Beide jonge musici hebben los van elkaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Als duo waren ze afgelopen week nog op televisie te zien.

Lees meer...

Kelder (VVD) stelt vragen over parkeeronderzoek

Gemeenteraadslid Simon Kelder (VVD) heeft vragen gesteld over het parkeeronderzoek in het centrum. Er wordt een onderzoek naar de parkeerdruk gedaan, terwijl een deel van de Oude Dorpskern is afgesloten wegens werkzaamheden. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft daarom bij de gemeente aangedrongen op het staken van het onderzoek.

Lees meer...

Kunstroute zonder Oude Dorpskern

De zeventiende editie van de Kunstroute Barendrecht wordt gehouden op 7 en 8 oktober. Deze keer opvallend genoeg zonder deelnemers in de Oude Dorpskern.

Lees meer...

Viool-piano duo met verrassend concert in Dorpskerk

Op zondag 24 september start het concertseizoen van Stichting Barendrecht Klassiek weer, met een concert verzorgd door het viool-piano duo Floor Braam en Luis Rabello.

Lees meer...

Vereniging Dorpskern: leg parkeermeting Dorpsstraat stil

De parkeermetingen in de Dorpsstraat moeten stoppen totdat de werkzaamheden in de straat zijn afgerond. Dat stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht in een brief aan de gemeente.

Lees meer...

Laatste deel houtwerk Dorpskerk wordt gerestaureerd

Tijdens de Open Monumentendag konden bezoekers van de Dorpskerk zien dat een deel van de houten lambrisering in de kerk momenteel ontbreekt. Het wordt gerestaureerd. 

Pareltjes van Barendrecht centraal tijdens Open Monumentendag

In Barendrecht staan veel gebouwen op de monumentenlijst. Maar het dorp telt nog tal van pareltjes die ook beeldbepalend zijn. Dat werd zaterdag duidelijk bij de opening van de Open Monumentendag. Deze werd gehouden in de trouwzaal van de Watertoren.

Wethouder Peter Luijendijk verrichtte de officiële opening van de dag. Hij vindt persoonlijk het nieuwe pand van Peter Terlouw een pareltje. 

Lees meer...

Steun voor Initiatiefgroep Watertoren

Er is steun voor het pleidooi van de Initiatiefgroep Watertoren om meer te doen met de toren. Zaterdag vond in de trouwzaal bij de toren de officiële opening van de Open Monumentendag plaats. De Watertoren was die dag voor bezoekers geopend. 

Lees meer...

Opnieuw onderzoek naar parkeren in centrum

Tot 25 september wordt een nieuw parkeeronderzoek uitgevoerd in het centrum van Barendrecht. Het onderzoek naar de parkeerbalans in het centrum - inclusief de oude dorpskern - wordt uitgevoerd door BonoTraffics.

Lees meer...

Groot onderhoud aan flats Oude Haven

Eigenaar Patrimonium laat groot onderhoud uitvoeren aan de flats aan de Oude Haven. Woonvereniging Patrimonium gaat hiervoor samenwerken met het bedrijf Hemubo. Het gaat om vier appartementengebouwen.

Lees meer...