Nieuwsarchief

augustus 2017

Onderzoek naar nieuwe functie voor Watertoren Barendrecht

De  deur van de markante Watertoren in het centrum van Barendrecht is vrijwel altijd op slot.  Er wordt nu gewerkt aan een plan om de toren weer een functie te geven.

Lees meer...

Jubileumboek Dorpskerk uitverkocht

Het boek 'Vijf eeuwen Dorpskerk', dat in 2012 werd uitgegeven ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk, is niet langer te koop. De allerlaatste exemplaren zullen worden bewaard door de Dorpskerkgemeente voor archiefdoeleinden.

Lees meer...

Open Monumentendag op zaterdag 9 september

‘Boeren, burgers en buitenlui’ is op zaterdag 9 september het thema van de Open Monumentendag. Deze wordt geopend in de trouwzaal van de Watertoren. De opening wordt om 11.00 uur verricht door wethouder Peter Luijendijk. Bij mooi weer gebeurt dat op het bordes van de Watertoren, bij slecht weer binnen.

Lees meer...

Dorpsstraat afgesloten wegens werkzaamheden

De Dorpsstraat is van maandag 21 augustus 7.00 uur tot vrijdag  1 september 16.00 uur afgesloten. Er zijn dan werkzaamheden, waardoor het wegdek is opgebroken. De gemeente kondigt de stremming aan met borden.

Lees meer...

Cycletour 2017 heeft finish op Doormanplein

De deelnemers aan de Cycletour 2017 zijn vrijdagmiddag onthaald op het Doormanplein. Om tien voor vier, dus tien minuten eerder dan gepland, reden de deelnemers het plein op.

Lees meer...

Nieuwe ondernemers in Oude Dorpskern

Er komt een eind aan de leegstand van winkelpanden in de complexen De Boom en Heuvelsteyn.

In het laatste lege winkelpand in Heuvelsteyn is sinds deze week kapsalon H&B gevestigd. Hier zat voorheen de Wielerstudio.

Lees meer...