Nieuwsarchief

juni 2017

Gratis concert in de kerktuin

In de kerktuin achter de Dorpskerk wordt zondag 2 juli na de eredienst een concert (11.30 tot 12.15 uur) met semiklassieke muziek gegeven.

Het optreden wordt verzorgd door Hans van Gelder (piano), Peter Vliegenthart (klarinet) en Mieke Groen (sopraan).

Lees meer...

Kerktuin doet mee aan Open Tuinendag

De Kerktuin van de Dorpskerk doet op zaterdag 1 juni mee aan de Open Tuinendag Barendrecht.

De tuin is die dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. 

Lees meer...

Extra verkoopavond Snuffelmarkt

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk houdt een extra verkoopavond op woensdag 28 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Lees meer...

Snuffelmarkt: tijdens ZomerFeest actie voor kinderen

Tijdens het ZomerFeest van zaterdag 24 juni heeft de Snuffelmarkt van de Dorpskerk een speciale actie voor kinderen. Zij mogen gratis een mooi boek uitzoeken in de speciale uitzoekdoos.

Lees meer...

Jeugd brengt musical ‘de Vuilnisboot’ tijdens ZomerFeest

De jeugd van de Harmonievereniging speelt op het ZomerFeest het muziektheaterstuk “de Vuilnisboot” met als verteller de schrijver van dit stuk, Keimpe de Jong.

Lees meer...

Opening Kerktuin vastgelegd in plaquette

In de Kerktuin van de Dorpskerk hebben burgemeester Jan van Belzen en dominee Piet Taselaar zondagmorgen een plaquette onthuld.

Lees meer...

Succesvolle kunstmarkt in de Oude Dorpskern

De Barendrechtse Kunstmarkt werd zaterdag 17 juni voor het eerst gehouden in de Oude Dorpskern.

Aanvankelijk stond de markt gepland op het plein voor het gemeentehuis. In verband met de Veiligheidsdag moest de Kunstmarkt worden verplaatst.

Lees meer...

Oude brandspuit naar Veiligheidsdag

De oude brandspuit van de Barendrechtse brandweer wordt normaal door de Historische Vereniging Barendrecht zuinig bewaard in D'Ouwe School. Ter gelegenheid van de Veiligheidsdag werd de brandspuit op zaterdag 17 juni gedemonstreerd aan de overkant van de Barendrechtseweg. De vereniging toonde daar ook nog oude helmen en bordjes.

Lees meer...

Rehobothschool beschadigd door vandalisme

Vandalen hebben voor minstens 15.000 euro schade aangericht op het dak van de Rehobothschool aan de Dorpsstraat.

De directeur van de school heeft aan de omwonenden gemeld dat op het dak de buizen van de afzuiging totaal zijn vernield. Ook is een dakkoepel beschadigd. 

Lees meer...

Zaterdag 24 juni ZomerFeest in Barendrecht

Muziek, standwerkers, een musical en klimmen. Het zijn maar een paar van de vele activiteiten tijdens het ZomerFeest. Dit wordt op zaterdag 24 juni gehouden in het centrum van Barendrecht. Burgemeester Jan van Belzen opent het feest om 12.00 uur op het Doormanplein.

Er zijn activiteiten in de Oude Dorpskern, op de Middenbaan en op ’t Vlak. In de Dorpsstraat staan bijna zestig kramen.

Lees meer...

Barendrecht Klassiek sluit seizoen af met gitaar

Gitarist Izhar Elias verzorgde 10 juni het zaterdagavondconcert waarmee Barendrecht Klassiek traditioneel het seizoen afsluit. Hiervoor had hij maar liefst drie bijzondere gitaren meegenomen waarmee hij muziek uit de 16e tot en met de 21e eeuw ten gehore bracht.

Lees meer...

Kunstmarkt op zaterdag 17 juni

Op zaterdag 17 juni wordt in de Dorpsstraat, op het Doormanplein, rond de Dorpskerk en in de zaal van de kerk de Barendrechtse Kunstmarkt gehouden. Er worden 85 kramen geplaatst.

Lees meer...

Looddieven veroorzaken lekkage bij Dorpskerk

Looddieven hebben een lekkage veroorzaakt in de Ontmoeting, het bijgebouw van de Dorpskerk.

Hulpkoster Peter Bogaerds wist vrijdagochtend niet wat hij zag, toen hij de Ontmoeting binnenkwam. ‘De zaal was omgetoverd in een kleine binnenzee. Een grote waterplas over de vloer en tafels en stoelen waren drijfnat”, vertelt kerkrentmeester Simon Hoek.

Lees meer...

Koster genomineerd voor prijs

Koster Jan van de Oever van de Dorpskerk maakt kans op een prijs.

Het Utrechtse Klokkenluiders Gilde heeft de koster voorgedragen voor de Jhr. Jacob van Eyckprijs. Er zijn elf genomineerden.

Lees meer...

Roparun trekt door Oude Dorpskern

De Oude Dorpskern staat op Tweede Pinksterdag weer in het teken van de Roparun. De route van de estafette voert weer door de Dorpsstraat. Daarna beginnen de deelnemers op de Voordijk aan de laatste kilometers richting Rotterdam.

Bij Heuvelsteyn werden de deelnemers verwelkomd door de Big Band Barendrecht. Op het Doormanplein zorgde de horeca voor gezelligheid en werden de lopers en fietsers uitbundig aangemoedigd.

Lees meer...

Gitarist speelt bij Barendrecht Klassiek

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zaterdagavond 10 juni het laatste concert van het seizoen 2016-2017.

De gitarist Izhar Elias, die onder meer optrad tijdens het Koningsdagconcert van 2016, zal muziek uit vier eeuwen ten gehore brengen. Hij speelt daarbij op barokgitaar, romantische gitaar en modern klassiek gitaar o.a. werken van Corbetta, Rossini, Tárrega en Villa-Lobos.

Lees meer...