Nieuwsarchief

februari 2016

Autovrij Doormanplein uitgesteld tot 1 april

De rechtbank in Rotterdam heeft de gemeente gevraagd de invoering van het autovrij maken van het Doormanplein uit te stellen.

Lees meer...

Vereniging Dorpskern: overlast aan Oude Haven en Singel voorkomen

Het Doormanplein in Barendrecht kan alleen op 1 maart autovrij gemaakt worden, als daardoor  geen overlast ontstaat aan de Oude Haven en de Singel. Dit stelt de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

Druk bezocht klassiek concert

De Dorpskerk was zondagmiddag goed gevuld met liefhebbers van klassieke muziek. Naar schatting tweehonderd mensen bezochten het concert van de stichting Barendrecht Klassiek. Dat was meer dan de organisatoren hadden verwacht. De programmaboekjes waren ruim voor aanvang helemaal op.

Lees meer...

Art Deco expositie bij de HVB

Zaterdag 20 februari is er een Art Deco expositie ingericht in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht.

Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 vaak gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen.

Lees meer...

Parkeerverbod op het Doormanplein uitgesteld

Het invoeren van een parkeerverbod op het Doormanplein in de Oude Dorpskern van Barendrecht wordt doorgeschoven. Het plan was om het Doormanplein vanaf 1 februari autovrij te maken en twee blauwe zones aan te leggen in de directe nabijheid. Dit is uitgesteld omdat de gemeente hierover nog in gesprek was met belanghebbenden in de projectgroep. Op korte termijn wordt bezien wanneer de maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer...

Trio met gevarieerd programma in Barendrechtse Dorpskerk

Diana Byazarti (viool), Eline van Vroonhoven (piano) en Sander van Willigenburg (gitaar) zorgen voor een verrassende invulling van het concert op zondag 14 februari, georganiseerd door de Stichting Barendrecht Klassiek in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

Lees meer...