Nieuwsarchief

december 2015

Vier activiteiten bij Barendrecht Klassiek

De stichting Barendrecht Klassiek heeft in de eerste helft van 2016 vier activiteiten op het programma staan.

De concerten van Stichting Barendrecht Klassiek vinden plaats in de Hervormde Dorpskerk, Dorpsstraat 146 (naast de watertoren). Alle concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. De toegang is vrij, bijdragen na afloop zijn meer dan welkom. De activiteiten van de stichting zijn mede mogelijk dankzij bijdragen van de sponsoren.

Lees meer...

Santa Run kleurt het Doormanplein rood

Na een warming up onder leiding van Remon van Loon is zaterdagmiddag de Santa Run van start gegaan.

Vanaf het Doormanplein vertrokken drie groepen deelnemers: wandelaars (3 kilometer) en hardlopers (3 en 5 kilometer). Burgemeester Jan van Belzen mocht drie maal het startsein geven, waarna de rode massa zich in beweging zette.

Lees meer...

Dorpskerk als thee

De Dorpskerk op een ansichtkaart of op een kerstbal, dat kennen we al lang. Nu is er ook een thee die naar Barendrechts oudste gebouw is genoemd.

Lees meer...

Kansel van Dorpskerk is terug

De kansel van de Dorpskerk is weer terug. Zondag 13 december kon predikant Jan-Willem Stam voor het eerst sinds de zomer zijn preekstoel weer beklimmen.

Lees meer...

Winterfeest 2015

De Oude Dorpskern stond zaterdag zaterdag 12 december in het teken van het jaarlijkse WinterFeest.

De opening op het Doormanplein was gelijk goed voor drie primeurs. Voor het eerst heeft dit de naam Bakkerij Pot Podium. Voor het eerst werd de opening verricht door wethouder Leon van Noort én voor het eerst werd de nieuwe LED-verlichting van het feest ontstoken. Dat gebeurde door vertegenwoordigers van de Rabobank.

Lees meer...

Inventarisatie feedback informatieavond 2 december

Onderstaande reacties werden opgetekend tijdens de informatieavond welke op 2 december 2015
werd gehouden.
Doelstelling van die avond was om op gestructureerde wijze zoveel mogelijk response te verzamelen
van de bezoekers. In totaal waren er ca. 75 bezoekers.

Lees meer...

Oude Dorpskern op een kleurplaat

Het Doormanplein, de Dorpskern en de Watertoren staan afgebeeld op een kleurplaat. Deze is uitgebracht door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Aanleiding is het 20-jarig bestaan van de vereniging in 2016.

Lees meer...

Kerstmarkt op zaterdag 12 december bij de Historische Vereniging Barendrecht

Tijdens het WinterFeest is er zaterdag 12 december binnenkerstmarkt in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht.

Lees meer...

Zevende editie WinterFeest Barendrecht heeft uitgebreid programma

De zevende editie van het WinterFeest vindt zaterdag 12 december plaats in de Oude Dorpskern en op de Middenbaan in Barendrecht. Er zijn activiteiten van 12.00 tot 21.00 uur.

Lees meer...

Veel meningen en opmerkingen over parkeren Oude Dorpskern

Parkeren en de Oude Dorpskern. Dat is een combinatie die de tongen altijd behoorlijk losmaakt. Dat bleek woensdag 2 december weer eens tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Daar stond het parkeervrij maken van het Doormanplein centraal.

Tijdens een bijeenkomst in juni was al duidelijk dat veel mensen over dit onderwerp iets te zeggen of te vragen hebben. Zaal de Ontmoeting was woensdag dan ook goed gevuld.

Lees meer...

Kerstzang bij kaarslicht

Op vrijdag 18 december zal mannenkoor de Verenigde Zangers in de Dorpskerk weer de traditionele kerstzang bij kaarslicht verzorgen.

De diensten vangen aan om 19.00 en om 21.00 uur. Vanaf 10 minuten voor aanvang van de dienst is er samenzang.

Lees meer...