Nieuwsarchief

augustus 2015

Kinderen bekijken de gevels van de Oude Dorpskern

De gevels van boerderijen en huizen in de Oude Dorpskern van Barendrecht zijn zaterdagmiddag aandachtig bekeken door jonge kunstenaars.

Lees meer...

Bewonersvereniging opgenomen in projectgroep Oude Dorpskern

Wethouder Dirk Vermaat (revitalisering oude dorpskern) sprak vorige week met vertegenwoordigers van de nieuwe bewonersvereniging Oude Dorpskern. Aanleiding voor het gesprek vormde de in juni door de gemeenteraad vastgestelde visie voor het Doormanplein, die in samenspraak met belanghebbenden is opgesteld. Bewoners zijn verontrust over de plannen om het Doormanplein autovrij te maken. Belangrijkste uitkomst van het gesprek is dat de nieuwe bewonersvereniging deelneemt aan de projectgroep Oude Dorpskern.

Lees meer...

Dorpsstraat weer open

De werkzaamheden aan de duiker zijn afgerond. Sinds zaterdagochtend is de Dorpsstraat weer helemaal bereikbaar.

Lees meer...

Duiker in Dorpsstraat wordt vervangen

De Dorpsstraat is tussen de nummers 184 en 194 voor enkele weken afgesloten voor alle verkeer.

Het Waterschap vervangt een oude duiker die in de dijk ligt en die het open water in Paddewei en Dorpszicht verbindt.

Lees meer...

Maak je eigen Barendrechtse gevel

Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van ‘kunst en ambacht’. De dag wordt pas gehouden op zaterdag 12 september. Maar op de twee zaterdagen daarvoor kunnen kinderen samen met kunstenares Rinkje van Wichem hun eigen ambachtelijke geveltje maken van klei.

Lees meer...

Geen water

Woensdagavond hebben zo'n 35 huizen nabij de Dorpsstraat een paar uur zonder water gezeten. Bij de werkzaamheden aan de duiker werd een leiding beschadigd. Ook een electriciteitsleiding moest worden gerepareerd.

Lees meer...

Niks Nieuws nu geopend

Maandag 10 augustus opende alweer een nieuwe winkel in het complex Heuvelsteijn aan de Dorpsstraat. Het heeft even geduurd, maar nu worden de winkelruimten langzaam maar zeker in gebruik genomen.

Lees meer...