Nieuwsarchief

juni 2015

Zonnig ZomerFeest

De Oude Dorpskern stond zaterdag 27 juni in het teken van het ZomerFeest. De hele dag waren er optredens, activiteiten voor kinderen en kon de zomermarkt worden bezocht.

Lees meer...

Contract voor restauratie getekend

In de Dorpskerk zijn donderdagmiddag de handtekeningen gezet voor de restauratie van het eeuwenoude houtwerk.

Lees meer...

Onthulling eerste monumentenschildje bij Dorpskerk

Wethouder Ingeborg Monhemius (Wonen) onthulde donderdag 25 juni bij de Dorpskerk het officiële monumentenschildje dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft laten ontwerpen voor rijksmonumenten in Nederland.

Lees meer...

Femke wint 'Vier 5 mei' fiets

De werkgroep 'Vier 5 mei' en Peter Terlouw hebben vrijdag 19 juni de fiets uitgereikt die te winnen was op Bevrijdingsdag.

Lees meer...

Dorpskerk restaureert historisch houtwerk

Het historische houtwerk in de Dorpskerk van Barendrecht wordt gerestaureerd. Het contract hiervoor wordt  donderdag 25 juni ondertekend.

Lees meer...

Levendige discussie over autovrij Doormanplein

Het voornemen om het Doormanplein autovrij te maken maakt heel wat los bij een aantal omwonenden. Dat bleek donderdag 18 juni tijdens een bijeenkomst die de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht belegd had in het gemeentehuis.

Lees meer...

ZomerFeest in Barendrecht

In het centrum van Barendrecht vindt zaterdag 27 juni de zesde editie van het ZomerFeest plaats. Er zijn zowel activiteiten in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan. Opvallend zijn dit jaar giraffen op de Middenbaan en een Bungee Trampoline naast de Watertoren.

Lees meer...

Sporten op het Doormanplein

Het Doormanplein is veranderd in een strand waarop vandaag, zaterdag en zondag wordt gesport.

Vanmiddag en vanavond is er beachvolleybal. Op zaterdag is er beachsoccer. Het evenement wordt zondag afgesloten met beachhandbal.

Lees meer...

Trio Klara besluit seizoen van Barendrecht Klassiek

Met een concert van Trio Klara is zaterdag 13 juni het seizoen van Stichting Barendrecht Klassiek afgesloten.

Lees meer...

Oud speelgoed te zien hij Historische Vereniging

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht opende zaterdag een tentoonstelling met oud speelgoed. Deze is tot en met 4 juli te zien.

Lees meer...

Programma ZomerFeest Barendrecht is bekend

In het centrum van Barendrecht vindt zaterdag 27 juni de zesde editie  van het ZomerFeest plaats. Het programma van de dag is nu bekend. Er zijn zowel activiteiten in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan.

Lees meer...

Expositie van "Blikvangers" bij de Historische Vereniging Barendrecht

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is van 13 juni tot en met 4 juli weer een bijzondere expositie te zien. Er is een verzameling van oud en antiek blikken speelgoed uit de vijftig en zestiger jaren van de vorige eeuw van Ger van Dongen, een fervent verzamelaar hiervan, te bezichtigen.

Lees meer...

Kunstwerk voor kerktuin

De kerktuin achter de Dorpskerk is verrijkt met een kunstwerk. Hans van Herk, oud-voorzitter van het toenmalige College van Kerkvoogden van de Hervormde Gemeente Barendrecht, heeft de sculptuur zaterdagmorgen 6 juni officieel onthuld.

Lees meer...

Trio Klara als afsluiting seizoen Barendrecht Klassiek

Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zaterdagavond 13 juni, het laatste concert van het seizoen 2014-2015.

Het belooft een bijzonder mooie muzikale avond te worden. Drie musici van grote kwaliteit, verbonden aan het Rotterdams conservatorium CODARTS, zullen in samenspel stukken van Mozart, Bruch en Schumann ten gehore brengen.

Lees meer...

Openingstijden bij de Historische Vereniging Barendrecht

In verband met de voorbereidingen van de expositie "Oud en antiek blikken speelgoed" is de  Historische Vereniging Barendrecht op zaterdag 6 juni gesloten

Vanaf 13 juni tot en met 4 juli  is deze expositie op de zaterdagen geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens het Zomerfeest, op zaterdag 27 juni, is de Historische Vereniging Barendrecht geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.  

Lees meer...