Nieuwsarchief

mei 2015

Informatieavond over autovrij Doormanplein

De gemeente Barendrecht bereidt een besluit voor over het autovrij maken van het Doormanplein. Dit is een onderdeel van de plannen die een projectgroep maakt voor de toekomst van de Oude Dorpskern.

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht organiseert op donderdag 18 juni voor alle belanghebbenden een informatieavond over dit onderwerp.

Lees meer...

Nieuwe ondernemers in Oude Dorpskern

Er hebben zich dit weekend twee nieuwe ondernemers gevestigd in de Oude Dorpskern.

John Hiemstra opende vrijdag zijn winkel in het vroegere pand van Geertrui de Boom aan de Dorpsstraat. Hij was voorheen gevestigd op de Middenbaan.

Joyce van Geijn opende zaterdag haar pedicureparktijk Lasize. Ze is gevestigd aan de Dorpsstraat 169.

Lees meer...

Roparun weer door Dorpskern

Veel bezoekers op Doormanplein tijdens de doorkomst van de Roaprun op Tweede Pinkersdag.

Lees meer...

Kramen te huur bij ZomerFeest

Na het succes van vorige jaren zal ook dit jaar op 27 juni een ZomerFeest plaats vinden in de Oude Dorpskern in Barendrecht. Op het plein voor de kerk, op het Doormanplein en in de Dorpsstraat komt een markt met kramen met diverse artikelen.

Lees meer...

Benefietconcert voor Voedselbank Barendrecht

Het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander zal op vrijdag 5 juni een benefietconcert geven in de Dorpskerk te Barendrecht.

Bij dit concert zal aandacht gevraagd worden voor Stichting Voedselbank Barendrecht en wordt een collecte voor de Voedselbank gehouden.

Lees meer...

Bevrijdingsdag in de Oude Dorpskern

Voor Bevrijdingsdag was dit jaar een uitgebreid programma gemaakt. Een deel daarvan speelde zich af in de Oude Dorpskern.

In de Dorpsstraat was een Vrijheidsmarkt, die de verbinding vormde tussen het Doormanplein en het plein voor het gemeentehuis. De dag begon zonnig, maar aan het begin van de middag sloeg het weer om.

Lees meer...

Dodenherdenking

In de Dorpskerk en op het Doormanplein zijn maandagavond de gevallenen herdacht. Wellicht voor de laatste maal was daarbij ook veteraan Elmer Edgell aanwezig.

Lees meer...

Bevrijdingsdag in Barendrecht

Zeventig jaar Bevrijding wordt  in Barendrecht dinsdag 5 mei uitgebreid gevierd. Er zijn activiteiten op het plein voor het gemeentehuis en in de Oude Dorpskern. Bovendien marcheren er muziekkorpsen door het dorp.

Lees meer...

Dodenherdenking op 4 mei

Op maandag 4 mei vindt de Nationale Herdenking van de gevallenen plaats. Deze wordt in Barendrecht voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de Dorpskerk.

Lees meer...