Nieuwsarchief

januari 2015

Barendrecht Klassiek: jong strijkkwartet

Zondag 8 februari aanstaande speelt strijkkwartet Frans Hals het eerste koffieconcert in 2015. De Stichting Barendrecht Klassiek hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten.

Lees meer...

Kijken naar oude radio’s

De nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging Barendrecht was zaterdag 24 januari voor het eerst te zien. Bezoekers konden antieke geluidsdragers eens van dichtbij bekijken. Uit de collectie van de HVB zijn radio’s, pick-ups en bandrecorders te zien waaronder ook nog een werkende pathefoon en een originele Velo-radio.

Lees meer...

Sneeuw in de Dorpskern

Het is maar een klein beetje sneeuw, maar toch is het weer mooi om naar te kijken in de Oude Dorpskern.

Lees meer...

Myra van de Korput geeft workshops

Hoedenmaakster Myra van de Korput geeft workshops hoeden maken. De wordt gegeven in het atelier van Designhoeden Myra  aan de Dorpsstraat.

Lees meer...

Er zit "muziek" in de Historische Vereniging Barendrecht

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is de komende weken een tentoonstelling te bezichtigen van oude en antieke geluidsdragers. Uit de collectie van de HVB zijn o.a. radio’s, pick-ups en bandrecorders te zien waaronder ook nog een werkende pathefoon en een originele Velo-radio.

Lees meer...

Aantrekkelijk geven aan Dorpskern Barendrecht

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014 van de Belastingdienst de culturele Anbi-status gekregen. Hierdoor mogen haar leden hun contributie en schenkers hun giften in hun belastingaangifte aftrekken.

Lees meer...

Zieke boom gekapt

Eén van de esdoorns voor de Dorpskerk heeft woensdagochtend een roemloos einde gevonden. De boom werd in mootjes gehakt en op een vrachtwagen afgevoerd.

Lees meer...