Nieuwsarchief

november 2014

Winterfeest op 13 december

In het centrum van Barendrecht vindt zaterdag 13 december het jaarlijkse WinterFeest plaats. Een ontmoeting met de kerstman, zelf een broodje bakken en samen kerstliederen zingen. Het kan die dag allemaal. Er zijn zowel activiteiten in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan.

Lees meer...

Applaus voor aanpak Oude Dorpskern

Het plan om in een projectgroep te komen met oplossingen voor de problemen van de Oude Dorpskern heeft de steun van de leden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De uitleg door bestuurslid Dik Buitenhuis werd beloond met applaus.

Als ook de gemeenteraad ermee instemt gaat de projectgroep vier jaar lang werken aan oplossingen voor zaken als het parkeerprobleem, het te strakke bestemmingsplan, de leegstand, de veiligheid en de komst van lichte horeca. 

Lees meer...

Peter Terlouw begon met één fiets

“Het is in 1976 met één fiets begonnen”, vertelde Peter Terlouw woensdag 26 november op de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Hij sprak hier over de groei van zijn bedrijf en over zakendoen in de Oude Dorpskern.

Lees meer...

Wisseling in bestuur

Oud-onderneemster Geertrui de Boom heeft woensdag 26 november afscheid genomen als bestuurslid van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Voorzitter Peter Jongenotter dankte haar voor de manier waarop ze zich de afgelopen jaren als bewoner en ondernemer heeft ingezet voor de vereniging.

De Boom wordt in het bestuur opgevolgd door Wendy Lengkeek.

Lees meer...

Esdoorn wordt gekapt

Eén van de esdoorns bij de Dorpskerk wordt binnenkort gekapt. De boom is ziek.

Het gaat om de boom die het dichtst bij huis Waalesteyn staat. De andere esdoorns bij de kerk hebben van de gemeente een beschermde status gekregen.

Lees meer...

Snuffelmarkt in Kerstsfeer

De Snuffelmarkt zal vanaf zaterdag 29 november starten met de verkoop van kerstspullen. Er zijn veel bijzondere artikelen gebracht die doen herinneren aan vroeger.

Lees meer...

Concert Solo4you

Het Harmonieorkest van Harmonievereniging Barendrecht geeft een concert onder leiding van Truus Migchielsen – Muizer.

Op zaterdagavond 29 november kunnen de bezoekers genieten van een bijzonder programma met gevarieerde muziekstijlen en solisten.

Lees meer...

Succesvolle kerkveiling

De veiling ten bate van de preekstoel van de Dorpskerk heeft zaterdag 22 november 11.430 euro opgebracht.

Het geld werd bijeen gebracht tijdens een marathon-veiling die om 15.00 uur begon. Om 22.00 uur waren alle 316 artikelen bij opbod verkocht. De veilingmeesters Bert Groenveld en Cees van der Meer wisselden elkaar af.

Lees meer...

Barendrecht Klassiek: Carl Philipp Emanuel Bach “om de ziel te raken”

Op zondag 23 november aanstaande komen violist Peter Stein en cellist Gerhart Darmstadt over uit Duitsland voor het koffieconcert van de Stichting Barendrecht Klassiek.

Dit is de laatste activiteit in het kader van de herdenking van de 300e geboortedag van Carl Philipp Emanuel Bach, zoon van Johann Sebastiaan.

Lees meer...

Veiling ten bate van de Dorpskerk

De zeventiende eeuwse preekstoel van de Dorpskerk moet worden gerestaureerd. Om daar geld voor bijeen te krijgen wordt er zaterdag 22 november een veiling gehouden.

De veiling wordt van 15.00 tot circa 23.00 uur gehouden in De Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146 in Barendrecht. 

Lees meer...

Vereniging Dorpskern spreekt over verbetering van het oude centrum

Als de gemeenteraad ermee instemt, gaat een projectgroep van bewoners, ondernemers en ambtenaren aan de slag om problemen in de Oude Dorpskern integraal op te lossen. Deze aanpak wordt woensdag 26 november besproken tijdens de jaarlijkse informatieavond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Ook ondernemer Peter Terlouw komt deze avond aan het woord.

Lees meer...