Nieuwsarchief

september 2014

Heel de Bijbel in één jaar

Op 28 oktober 2014 start de Protestantse Gemeente Barendrecht met het project ‘Heel de Bijbel in één jaar’. Aan de hand van een rooster lezen de deelnemers in 365 dagen de hele Bijbel door.

Elke week is er op dinsdagavond een korte bijeenkomst (19:15-19:45) in de Dorpskerk (Dorpsstraat 146)waar leeservaringen worden uitgewisseld.

Lees meer...

Voorbereidingen voor WinterFeest begonnen

Er wordt alweer hard gewerkt aan de organisatie van het WinterFeest, dat plaatsvindt op zaterdag 13 december.

Lees meer...

Druk bezochte avond met muziek en verhalen

Het concert dat Barendrecht Klassiek zaterdag 20 september hield in de Dorpskerk werd drukker bezocht dan de organisatie zelf had verwacht.

Aan de avond werd meegewerkt door de van oorsprong Barendrechtse sopraan Iris Giel, die verbonden is aan het Koor van de Nederlandse opera. Haar Animato Ensemble bestond verder uit Marjolein de Wit (fluit), Anja van der Maten (hobo) en Annemarie de Boer (piano). Natuurschrijver Koos Dijksterhuis vertelde tussen de muziek door over de natuur.

Lees meer...

Vrienden van de Dorpskerk zoeken artikelen voor kerkveiling

De Vrienden van de Dorpskerk zijn de komende twee maanden op zoek naar artikelen die ingebracht kunnen worden op de Kerkveiling van zaterdag 22 november.

De veiling wordt gehouden om geld bijeen te brengen voor de restauratie van de 17e eeuwse preekstoel en het overige historische houtwerk in de 502 jaar oude kerk.

Lees meer...

Monumentendag met een gele streekbus

Er reed zaterdag 13 september weer eens een gele streekbus door de Dorpsstraat. Dat was lang geleden! De bus maakte deel uit het programma van de Open Monumentendag. 

Lees meer...

Open Monumentendag 2014 in de Oude Dorpskern

‘Op reis’ is zaterdag 13 september het thema van de Open Monumentendag. Ook in de Oude Dorpskern zijn er activiteiten.

Lees meer...

Ensemble Animato en Koos Dijsterhuis openen seizoen Barendrecht Klassiek met ode aan de natuur.

Op zaterdagavond 20 september brengt Ensemble Animato op uitnodiging van Barendrecht Klassiek een ode aan de natuur.  Het opkomen van de zon klinkt in muziek uit de opera Faust van Charles Gounod. De vogels zingen in muzikale gedichten van Albert Roussel.

Een bijzondere bijdrage aan het programma levert natuurschrijver Koos Dijksterhuis, bekend van zijn dagelijkse column over de natuur in dagblad Trouw en als schrijver van boeken en geestige verzen.

Lees meer...

Monumentendag bij de Historische Vereniging Barendrecht

“Op reis” is dit jaar de rode draad die door het evenement Open Monumentendag op zaterdag 13 september in Barendrecht zal lopen.

Een prachtig thema dat een bonte verzameling van historisch materiaal met elkaar verbindt. Materiaal samengebracht in D’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150a.

Lees meer...