Nieuwsarchief

november 2013

EVB komt met plan voor Oude Dorpskern

Lijsttrekker Dirk Vermaat van de partij Echt Voor Barendrecht presenteerde tijdens het verkiezingsdebat van woensdag 27 november een plan voor het stimuleren van de Oude Dorpskern.

Lees meer...

Boeken voor voorzitter

Voorzitter Peter Jongenotter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht mocht tijdens het verkiezingsdebat in De Ontmoeting drie maal naar voren komen om een boekje of een rapport in ontvangst te nemen.

Lees meer...

Debat over Oude Dorpskern

Op uitnodiging van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht gingen woensdagavond 27 november vertegenwoordigers van zeven Barendrechtse partijen met elkaar in discussie. Zo’n zestig mensen bezochten het debat in De Ontmoeting, de zaal van de Dorpskerk.
Onder leiding van Jos Vis werden thema’s besproken die verband houden met het wonen, werken en uitgaan in het oudste stukje van Barendrecht.

Lees meer...

Sanctus zingt bij kaarslicht

Het Christelijk Gemengd koor Sanctus houdt woensdag 11 december haar jaarlijkse kerstzangavond in de Dorpskerk. Het concert in de sfeervol versierde kerk vindt plaats bij kaarslicht.

Lees meer...

WinterFeest in Oude Dorpskern

Het WinterFeest is net als het ZomerFeest de laatste jaren uitgegroeid tot een mooie Barendrechtse traditie. Op zaterdag 14 december vindt het WinterFeest 2013 plaats. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is één van de initiatiefnemers van het feest.

Lees meer...

Carols Zingen in Barendrecht

De afdeling klassieke zang van ToBe cultuurcentrum organiseert voor de elfde keer Carols Zingen in De Baerne in Barendrecht op zaterdag 14 december. Het slotconcert in de Dorpskerk maakt deel uit van het programma van het WinterFeest.

Lees meer...

Bord beschermd dorpsgezicht beschadigd

Het informatiebord over het beschermd dorpsgezicht in de Oude Dorpskern van Barendrecht is voorlopig niet te zien. Volgens een medewerker van de gemeente heeft het bord enkele dagen op het nieuwe pleintje voor appartementengebouw Heuvelsteijn gestaan. Toen is het door een auto aangereden en beschadigd. De gemeente wil het bord graag terugplaatsen. De betrokken verzekeraar moest echter eerst beoordelen of het bord wel hersteld kan worden.

Lees meer...

Verkiezingsdebat over Oude Dorpskern Barendrecht

In de Oude Dorpskern van Barendrecht staan steeds meer bedrijfspanden leeg. Ook zijn er zorgen over onder meer veilig uitgaan en het aantal parkeerplaatsen. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht daagt de plaatselijke politieke partijen uit om aan te geven wat zij hieraan na de verkiezingen willen doen en wat hun visie op de ontwikkeling van de dorpskern is. De partijen zijn uitgenodigd voor een debatavond op woensdag 27 november.

Lees meer...

Cantando geeft gratis concert

Op donderdagavond 14 november geeft Zangvereniging Cantando in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146 een gratis concert. Iedereen is van harte welkom om naar een gevarieerde selectie uit het repertoire te komen luisteren. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer...

Actueel concert bij Barendrecht Klassiek

Zondag 10 november concerteerden de jonge talenten Esther van der Ploeg (hobo) en Yukiko Hasegawa (piano) in een goedgevulde Dorpskerk. Zij werden uitgenodigd door de Stichting Barendrecht Klassiek na opvallende prestaties tijdens het bachelorexamen van Esther afgelopen juni bij Codarts, het Rotterdams Conservatorium.

Lees meer...

Kruispunt vernieuwd. De spelling ook.

Momenteel wordt het kruispunt Boerhaavenaan - Dorpsstraat aangepast. Er wordt direct ook wat aan de spelling van de Nederlandse taal gedaan. Daarvan getuigt een bord dat waarschuwt voor 'kruizend autoverkeer'.

Lees meer...

Kruispunt opgebroken

Het kruispunt Dorpsstraat - Boerhaavelaan - Hoefslag is momenteel alleen voor fietsers en voetgangers te passeren. Ze moeten dan wel wat omlopen of omrijden. Wie achter het stuur zit van een auto of een bus kan maar beter omrijden. 

Lees meer...

Orgel van Dorpskerk opgeleverd

Het orgel van de Dorpskerk is gerenoveerd en dat is uitgebreid gevierd. Vrijdag werd het instrument tijdens een feestelijke bijeenkomst opgeleverd, zaterdag was er een concert en zondag klonk het orgel in de eredienst.

Lees meer...

Kramen te huur voor WinterFeest

In de Oude Dorpskern wordt zaterdag 14 december het jaarlijkse WinterFeest gehouden. Er zijn dit jaar meer kramen dan voorheen, omdat het appartementengebouw Heuvelsteijn is opgeleverd. Daarvoor is nu ook ruimte voor kramen.

Lees meer...

Te weinig leden komen naar vergadering

De statuten van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht kunnen nog niet worden aangepast. Die conclusie moest voorzitter Peter Jongenotter zaterdag trekken tijdens een extra ledenvergadering.

Lees meer...

Eerste concert op vernieuwd orgel

Het gerenoveerde orgel van de Dorpskerk werd zaterdag 2 november voor het eerst gebruikt tijdens een concert.

Het orgel, dat is gerenoveerd door orgelbouwer Reil, werd vrijdag 1 november opgeleverd. Een dag later werd het bespeeld door de jonge, talentvolle organist Adriaan Hoek.

Lees meer...

Waarderingsspeld voor Simon Hoek

Tijdens de feestelijke bijeenkomst voor de oplevering van het vernieuwde orgel en de gerestaureerde muren van de Dorpskerk, heeft Simon Hoek de Barendrechtse Waarderingsspeld ontvangen.

Lees meer...