Nieuwsarchief

oktober 2013

Koffieconcert met piano en hobo

Yukiko Hasegawa en Esther van der Ploeg spelen zondag 10 november werken voor piano en hobo tijdens het laatste koffieconcert dat de Stichting Barendrecht Klassiek dit jaar houdt.

Lees meer...

Vereniging Dorpskern moderniseert statuten

Het bestuur van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht wil de statuten van de vereniging aanpassen. Daarom houdt de vereniging op zaterdag 2 november een extra ledenvergadering.

Niet alleen mensen die in de Oude Dorpskern wonen willen zich inzetten voor het behoud van dit stukje Barendrecht. Ook mensen die buiten het oude centrum wonen hebben zich de afgelopen jaren aangesloten bij de vereniging. Daar was bij de oprichting van de vereniging niet op gerekend. 

Lees meer...

Dorpskerk neemt vernieuwd orgel in gebruik

De Dorpskerk van Barendrecht neemt in het weekeinde van 1, 2 en 3 november het vernieuwde kerkorgel in gebruik. Het orgel is ‘live’ te beluisteren. Ook komen er een cd met boekje en een tweetal postzegels uit.

Lees meer...

Programma WinterFeest bekend

Meer kramen dan in de afgelopen jaren en een prestatieloop voor kerstmannen. Dat zijn twee van de onderdelen van het WinterFeest dat zaterdag 14 december plaatsvindt.

De vijf organiserende verenigingen hebben het programma voor de dag vrijwel klaar. Met een groot aantal optredens en kramen belooft het weer een gezellige dag te worden in de Oude Dorpskern van Barendrecht. ’s Avonds zijn de Watertoren, de Dorpskerk, het Doormanplein en de bomen rond de Dorpskerk sfeervol verlicht.

Lees meer...

Veel vragen tijdens Kunstroute

Vandaag en morgen Kunstroute in Barendrecht. Ook in de Oude Dorpskern doen kunstenaars mee. 

Lees meer...

Duo geeft koffieconcert

Zondag 13 oktober organiseert de Stichting Barendrecht Klassiek een koffieconcert in het teken van de barok. Duo Vintém & Lupiáñez speelt muziek van Bach en tijdgenoten onder de titel “Discovering Bach!”. Op het programma staan twee sonates van J.S. Bach (in e, BWV 1023 en in G, BWV 1019), naast muziek (mogelijk) van Bonporti en Witt.

Lees meer...

Kunstroute in Oude Dorpskern

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober vindt in Barendrecht de Kunstroute plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement stellen kunstenaars hun atelier open. In de Oude Dorpskern doen twee kunstenaars mee.

Lees meer...