Nieuwsarchief

juli 2013

Nieuw ontwerp voor kruispunt Dorpsstraat - Boerhaavelaan

De gemeente Barendrecht is van plan om het kruispunt Dorpsstraat  - Boerhaavelaan  - Hoefslag te verbeteren. Hierover is woensdag 17 juli een inloopavond in het gemeentehuis. Omwonenden zijn hiervoor per brief uitgenodigd.

Lees meer...

Parkeerdek achter Heuvelsteyn

Bij het ontwerp van appartementencomplex Heuvelsteyn in de Dorpsstraat speelde het aantal parkeerplaatsen een grote rol.
Het gebouw staat vrij ver naar voren, waardoor er vanaf Het Kruispuint geen zicht meer is op de Watertoren en de Dorpskerk. De reden hiervoor is dat er achter de winkels en appartementen voldoende plaats moet zijn voor het parkeren van auto's.

Lees meer...

Geslaagd ZomerFeest 2013

Het warme weer lokte een flink aantal bezoekers naar de dorpskern.

De klimwand, opgesteld door de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, was een groot succes. Zo'n 130 klimmers, voornamelijk kinderen, gingen de uitdaging aan. Niet iedereen haalde de top ...

Lees meer...

Het vlas bloeit!

Het was niet de grootste attractie tijdens het Zomerfeest van 7 juli in Barendrecht, maar wel een van de meest bijzondere: het bloeiende vlas in de kerktuin.

Lees meer...

Kom je ook naar het ZomerFeest?

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is één van de samenwerkende verenigingen achter het ZomerFeest. Het feest is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditie waar veel mensen naar uitkijken. Op zaterdag 6 juli is het weer zo ver. Komt u ook weer?

Lees meer...

Nieuwe predikant voor Dorpskerk

De 30-jarige Jan Willem Stam wordt de nieuwe predikant van de Dorpskerk. Hij is nu nog predikant in Alkmaar.

Lees meer...