Nieuwsarchief

juni 2013

Harmonie Barendrecht pakt uit op ZomerFeest

Harmonie Barendrecht, een van de medeorganisatoren van het ZomerFeest, pakt 6 juli weer groot uit met als thema ”slaan, zingen en swingen”.

Het optreden op het Doormanplein zal voor een groot deel in het teken staan van slagwerk, zang en big band muziek. De slagwerkgroepen van de Harmonie treden op, waaronder Adrumaline. Maar ook een gastband uit het Belgische Peer.

Lees meer...

Adrumaline sluit ZomerFeest af

Slagwerkgroep Adrumaline is ook dit jaar de slotact van het ZomerFeest. Het feest wordt zaterdag 6 juli gehouden in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

Lees meer...

Dorpskerk ontvangt fusiepartners

De Dorpskerk was zaterdag 29 juni één van de vijf kerken die meededen aan een kerkenpad. De deelnemers brachten een bezoek aan de kerken van de Protestantse Gemeente Barendrecht.

Lees meer...

Werkzaamheden in de Dorpskerk

In de Dorpskerk van Barendrecht wordt momenteel hard gewerkt aan het herstellen van de muren en het verbeteren van het orgel. Tijdens het ZomerFeest van zaterdag 6 juli wordt hierover van 11.00 tot 13.00 uur uitleg gegeven.

Lees meer...

Programma ZomerFeest 2013

Muziek, een klimmuur en een ganzenfanfare. Dat zijn drie van de vele onderdelen van het ZomerFeest dan zaterdag 6 juli van 11.00 tot 22.00 uur in het centrum van Barendrecht wordt gehouden.

De organisatoren van het feest in de Oude Dorpskern werken samen met de winkeliers van de Middenbaan, zodat er deze zaterdag in het oude én het nieuwe centrum veel te beleven is.

Lees meer...

Zeer Bijzonder Slagwerk bij het ZomerFeest

Het ZomerFeest op 6 juli zal in het teken staan van Slaan, Zingen en Swingen. Wat het “Slaan“ betreft zal in de Dorpskerk om 13.00 uur een workshop Djembee gegeven worden voor mensen met een verstandelijke beperking (“Bijzonder slagwerk” workshops Harmonie Barendrecht) georganiseerd door Daan Verbaan.

Lees meer...

Beach Barendrecht

Het Doormanplein is gisteren en vandaag het toneel van Beach Barendrecht. Tal van ploegen spelen op een dikke laag zand volleybal (vrijdag) of voetbal (zaterdag).

Lees meer...

Welke winkels komen hier?

Welke winkels komen in het nieuwe gebouw Heuvelsteyn aan de Dorpsstraat? Het is een vraag die je de laatste tijd nogal eens hoort in de Oude Dorpskern. 

Lees meer...

Zing jij ook mee tijdens het ZomerFeest op 6 juli?

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar oud, zing je graag en wil je beter en makkelijker leren zingen?
Dat kan vanaf woensdagmiddag 19 juni bij Harmonievereniging Barendrecht van 16.30 - 17.30 uur in het Trefpunt, Dr. Kuijperstraat 4.

Lees meer...

Beach Barendrecht

Op het Doormanplein wordt op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni weer een strand aangelegd waarop wordt gesport. De initiatiefnemer is Jongerenwerk Barendrecht.

Lees meer...

DeltaPort Donatiefonds steunt ZomerFeest

De organisatie van het ZomerFeest in Barendrecht heeft van het DeltaPort Donatiefonds een bedrag gekregen van 750 euro als bijdrage voor één van de activiteiten voor het ZomerFeesten in de Oude Dorpskern in Barendrecht.

Lees meer...

Klassiek concert in de Dorpskerk

In de Dorpskerk geven zaterdagavond 8 juni harpiste Lenie de Meij, sopraan Mariët Kaasschieter en fluitiste Marion Schopman een concert met Franse muziek van de barok tot en met de 20e eeuw.

Lees meer...

Protestantse Gemeente bestelt zevenhonderd Liedboeken

In de Dorpskerk van Barendrecht konden zaterdagochtend mensen hun bestelde Liedboek afhalen. “Door de Protestantse Gemeente Barendrecht zijn in totaal zevenhonderd exemplaren van het Liedboek besteld”, vertelt Simon Hoek.

Lees meer...

Programma Zomerfeest bekend

In het centrum van Barendrecht wordt zaterdag 6 juli het jaarlijkse ZomerFeest gehouden. Het programma van de dag is vrijwel rond, vertellen Rob Bruin, Maria Prooi en Dik Buitenhuis. Zij zijn drie van de organisatoren van de dag.

Lees meer...