Nieuwsarchief

april 2013

Programma Koninginnedag 2013

Oranjevereniging Juliana houdt op Koninginnedag, dinsdag 30 april, weer tal van activiteiten in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

Lees meer...

Vieren en herdenken in de Oude Dorpskern

De Oude Dorpskern is op 30 april en op 4 mei dé plaats waar Barendrechters samen komen. De vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is er trots op dat zoveel mensen dan de Dorpsstraat en het Doormanplein weten te vinden.

Lees meer...

Myra geeft workshop op SS Rotterdam

Myra van de Korput van Designhoeden Myra aan de Dorpsstraat 189 a, geeft zaterdag 27 april een workshop op de SS Rotterdam in Rotterdam.

Lees meer...

Meer kansen voor kleinschalige bedrijven in Dorpskern

Wethouder Stephanie ter Borg wil samen met de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht kijken hoe kleinschalige bedrijven zich kunnen vestigen in het oude centrum van het dorp.

Dit werd duidelijk tijdens de bespreking van het bestemmingsplan Woongebied Oost in de raadscommissie Ruimte.

Lees meer...

Werkzaamheden in en om Dorpskerk (2)

Het orgel van de Dorpskerk is al enkele weken buiten gebruik in verband met werkzaamheden. De kerk beschikt over een concertpiano, die tijdens de kerkdiensten is gebruikt. Er is nu ook tijdelijk een electonisch Johannusorgel geplaatst.

Lees meer...

Werkzaamheden in en om Dorpskerk (1)

Momenteel vinden er in en om de Dorpskerk allerlei werkzaamheden plaats. 
Vanaf de Dorpsstraat is te zien dat er is gegraven aan de voet van de zuidelijke muur van de kerk. Dit heeft te maken met een nieuwe poging om het vochtprobleem van deze muur op te lossen.

Lees meer...

Kerktuin weer open

Met de jaarlijkse stekkendag op zaterdag 20 april is het nieuwe seizoen van de kerktuin van de Dorpskerk van start gegaan.

Lees meer...

'Straat' vernoemd naar oorlogsheld

De Rehobothschool aan de Dorpsstraat heeft een deel van het schoolplein vernoemd naar de Australische piloot Jack Dawson Green. Hij werd neergeschoten bij de Barendrechtse Brug en ligt begraven in Barendrecht.

Lees meer...

Concert op Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, is er het inmiddels traditionele concert van het Dagorkest van Harmonievereniging Barendrecht ter gelegenheid van Bevrijdingsdag. Dit concert vindt plaats in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 146 te Barendrecht en begint om 12.00 uur.

Lees meer...

Gemeente en horeca zetten handtekening

Burgemeester Jan van Belzen de eigenaren van vijf horecabedrijven en de politie  hebben hun handtekening gezet onder het Horecaconvenant. Eén van de gevolgen hiervan is dat mensen die zich misdragen geweerd kunnen worden uit het horecagebied in het centrum van Barendrecht.

Lees meer...

Resultaten van enquête onder bewoners

De gemeente Barendrecht heeft een half jaar geleden een enquête gehouden onder de bewoners van de Oude Dorpskern. De vragen hadden betrekking op overlast en veiligheid.

De resultaten van het onderzoek staan als bijlage in het ‘Plan van aanpak – kwaliteitsmeter veilig uitgaan’, dat de gemeente heeft uitgebracht. Bij de presentatie ervan was de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht overigens niet uitgenodigd (maar wel aanwezig!). 

Lees meer...

Bezoek Australische jongeren

Een groep jongeren uit Australie heeft vandaag een kort bezoek gebracht aan Barendrecht.

De groep maakt een reis langs plaatsen in Europa die herinneren aan de inzet van Australische militairen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog.  Op de algemene begraafplaats aan de Scheldestraat legden ze een krans bij het graf van de piloot Jack Dawson Green.

Lees meer...

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

Het nieuwe seizoen in de kerktuin achter de Dorpskerk begint zaterdag 20 april traditioneel met de stekkendag, van 10.00 tot 13.00 uur.

Tot eind september/begin oktober is de kerktuin elke zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur geopend, tegelijk met de openingstijd van de snuffelmarkt in de Oude Pastorie.

Lees meer...

Visie op Doormanplein: meer plaats voor terrassen

Het stedenbouwkundig bureau Quadrat heeft in opdracht van de gemeente Barendrecht een visie geschreven op de toekomst van het Doormanplein. Meer plaats voor terrassen en meer evenementen zijn twee van de belangrijkste aanbevelingen.

Lees meer...

Klassiek concert in Dorpskerk

De Stichting Barendrecht Klassiek houdt zondag 14 april weer een concert in de Dorpskerk. Aanvang 12.00 uur.  Koffie en thee staan klaar vanaf 11.30 uur en na afloop van het concert. 

Emmy Storms komt op veler verzoek opnieuw, na haar optreden afgelopen september, nu samen met pianiste Cynthia Liem waarmee zij het Magmaduo vormt. 

Lees meer...

Frans van Heest overleden

Oud-gemeenteraadslid Frans van Heest is dit weekeinde overleden.

Van Heest werd in 1934 geboren in Goedereede. Als jongen van zes jaar verhuisde hij naar Barendrecht, waar zijn vader politieman was. Van 1974 tot 1982 was hij gemeenteraadslid voor het CDA.

Lees meer...