Nieuwsarchief

maart 2013

Gedichtenwedstrijd voor álle Barendrechters

Op 4 mei herdenken we ieder jaar de slachtoffers van allerlei oorlogen èn op 5 mei vieren we de vrijheid. Vrijheid is immers een kostbaar iets.

Daarom organiseert de Harmonie-vereniging al jaren samen met de gemeente Barendrecht en de Dorpskerk een gedichtenwedstrijd voor álle Barendrechters van 8 - 88 jaar.

Lees meer...

Overleg met horeca en gemeente

De veiligheid in het oude centrum van Barendrecht is één van de onderwerpen waar de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht zich mee bezighoudt. De Oude Dorpskern is immers een populair uitgaansgebied. Bestuurslid Arjan Morêe onderhoudt namens de vereniging de contacten met de horecaondernemers, de politie en de gemeente.

Lees meer...

Snuffelmarkt zaterdag 30 maart dicht

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk is zaterdag 30 maart gesloten. Dit in verband met Stille Zaterdag.

Lees meer...

Het nieuwe aanzien van de Dorpsstraat

Dit is de komende tientallen jaren het aanzien van de Dorpsstraat (bij de kruising met de Schaatsbaan) in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

Lees meer...

Kunstenares steunt Zomerfeest

Margo Boers (Bonny Bee) is één van de vaste deelneemsters aan Winter- en ZomerFeest. Ze verkoopt zelfgemaakt kerstballen, vaasjes en glaasjes met daarop afbeeldingen van de Dorpskerk, de Watertoren en andere bekende Barendrechtse gebouwen. Een deel van haar opbrengst heeft ze geschonken aan de organisatie van het Winter- en ZomerFeest. Zaterdag overhandigde Margo Boers een symbolische cheque van 80 euro aan Maria Prooi van het organisatiecomité.

Lees meer...

Kramen te huur bij ZomerFeest

Na het succes van vorige jaren zal ook dit jaar op 6 juli een ZomerFeest plaats vinden in de Oude Dorpskern in Barendrecht. Op het plein voor de Dorpskerk, op het Doormanplein en in de Dorpsstraat komt een markt met kramen met diverse artikelen.

Lees meer...

Oude Dorpskern op de radio

Twee bestuursleden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht zijn donderdag 14 maart te gast bij de lokale omroep Exxact FM.

Lees meer...

Halve prijzenactie Snuffelmarkt

Op zaterdag 16 maart zijn alle artikelen in de Snuffelmarkt van de Dorpskerk te koop voor de halve prijs.

Lees meer...

Kerktuin opent seizoen met stekkendag

Na een toch wel weer koude winter met sneeuw en vorst breekt weldra het voorjaar aan, met hopelijk een koesterende zon en aangename temperaturen. Daar is iedereen wel aan toe. Ook de bomen, struiken en planten in de kerktuin achter de Dorpskerk hebben na ruim drie barre maanden zon en warmte nodig om weer tot groei en bloei te komen.

Lees meer...

Vrijgemaakt-gereformeerde kerk fuseert

Vanaf zondag 3 maart worden de kerkdiensten van de Vrijgemaakt-Gereformeerde kerk in Barendrecht gecombineerd met die van Pernis-Albrandswaard.

De kerkdiensten worden gehouden in Barendrecht. De Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) heeft aan de Meidoorn kerkgebouw De Kandelaar.

Lees meer...