Nieuwsarchief

februari 2013

Nieuwe borden

De gemeente Barendrecht heeft enkele borden geplaatst die de weg wijzen naar de Oude Dorpskern. Een goed initiatief, zeker nu het oude centrum door hoogbouw minder makkelijk te vinden is dan vroeger. Bij de hoek van de Dorpsstraat en de Schaatsbaan staan twee wegwijzers bij het informatiebord over het beschermd dorpsgezicht. 

Lees meer...

Kleding- en speelgoedbeurs in Maranathakerk

Op dinsdagavond 5 maart wordt in de Maranathakerk weer een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. De kerk is te vinden aan de Dorpsstraat 178a.

Tijdens de beurs wordt kinderkleding verkocht in de maten 68 t/m 188. Ook speelgoed (geen knuffels) en baby-uitzetspullen (geen meubels) kunnen worden ingeleverd. De beurs is van 19.00 tot 20.30 uur.

Lees meer...

Tentoonstelling Watersnood goed bezocht

De tentoonstelling over de Watersnood van 1953 van de Historische Vereniging Barendrecht is goed bezocht.

Een exact bezoekerscijfer is er niet, maar volgens bestuursleden van de vereniging kwamen er de afgelopen vier zaterdagen mensen uit Barendrecht en de regio.

Lees meer...

Dorpskerk gaat fuseren

De leden van de Dorpskerk stemmen in met de vorming van een Protestantse Gemeente Barendrecht. Dat bleek zondag 3 februari tijdens een bijeenkomst van de Hervormde Gemeente, aansluitend aan de kerkdienst. Daar werden geen bezwaren gehoord tegen de fusie met de Gereformeerde Kerk.

Lees meer...