Nieuwsarchief

januari 2013

Wethouder opent tentoonstelling over Watersnood

Wethouder Cees Versendaal heeft vrijdag 18 januari bij de Historische Vereniging Barendrecht de tentoonstelling over de Watersnood van 1953 geopend. Hier is onder meer een maquette te zien die laat zien hoe toen de Zuidpolder overstroomde, maar het dorp zelf droog bleef. 

Lees meer...

Winterplaatjes

In de Oude Dorpskern van Barendrecht vandaag geen recordfiles of andere winterse ellende. Het zag er gewoon leuk uit met dat laagje sneeuw.

Lees meer...

Afwisselend voorjaarsprogramma Barendrecht Klassiek

Zondagochtend 10 februari speelt “Slagwerkduo” om 12 uur in de Dorpskerk op uitnodiging van de Stichting Barendrecht Klassiek.
Slagwerkduo bestaat uit Jeroen Geevers en Sjoerd Nijenhuis, die tegelijk klassiek slagwerk studeerden aan het Rotterdams Conservatorium. Het duo zal de luisteraars onder andere Bach, Chopin en Ravel laten horen op klassiek melodisch slagwerk zoals marimba en vibrafoon.

Lees meer...

'Wildwest' in Dorpssstraat

Aan de Dorpsstraat in de Oude Dorpskern van Barendrecht heeft de politie maandag 14 januari rond 16.00 uur twee jongens aangehouden. Bij de aanhouding werden twee poltiebusjes en nog twee of drie politieauto’s ingezet. Volgens een getuige was het ‘een soort wildwestvertoning in de Dorpsstraat’.

Lees meer...

Tentoonstelling over Watersnood

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een tentoonstelling ingericht naar aan leiding van het feit dat 60 jaar geleden ook Barendrecht door de watersnood in 1953 werd getroffen.

De Zuidpolder en de Buitenpolders kwamen door een dijkdoorbraak volledig onder water te staan.

Lees meer...