Nieuwsarchief

december 2012

Lions Club verkoopt stroopwafels

Tijdens het Winterfeest verkocht de Lions Club IJsselmonde stroopwafels. De opbrengt hiervan, ruim 350 euro, kwam ten bate van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

De resterende stroopwafels werden dankbaar in ontvangst genomen door de Voedselbank. 

Lees meer...

Foto's Winterfeest 2012

Bekijk de eerste serie foto's van het Winterfeest ...

Lees meer...

Eerste exemplaar brochure

Voorzitter Peter Jongenotter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht had zaterdag tijdens het WinterFeest in Barendrecht een primeur voor de Kerstman. Hij ontving het eerste exemplaar van een nieuwe brochure over het beleidsplan van de vereniging. Hierin wordt uitgelegd wat de vereniging de komende jaren wil bereiken.

Lees meer...

Kerstboom in de Dorpskerk

Natuurlijk staat er ook dit jaar weer een kerstboom in de Dorpskerk. De metershoge boom is versierd door jongeren van de kerk, aangemoedigd door koster Jan van den Oever en enkele ouders.

Lees meer...

Uitgebreid programma WinterFeest Barendrecht

In het centrum van Barendrecht wordt zaterdag 15 december het jaarlijkse WinterFeest gehouden. Dit jaar worden de festiviteiten in de Oude Dorpskern voor het eerst gecombineerd met het Moonlight Shopping van de winkeliers op de Middenbaan. Zowel in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan vindt het feest voor het grootste deel in de openlucht plaats.

Lees meer...

Winter in de Oude Dorpskern

De sneeuwbui was al dagenlang  aangekondigd, maar viel eigenlijk best wel mee. Toch viel er vrijdag 7 december genoeg sneeuw voor wat winterse foto's in de Oude Dorpskern. 

Lees meer...

Informatiebord verplaatst

Het informatiebord over het beschermd dorpsgezicht heeft een nieuwe plaats gekregen. Het staat nu aan de Dorpsstraat, nabij De Posttrein.
Het bord werd op monumentendag onthuld op het Doormanplein. Het geeft informatie over de monumenten in de Oude Dorpskern. Bedrijven hadden bezwaar tegen de plaats op het plein. 

Lees meer...

Vrienden verkopen laatste aquarellen

De stichting Vrienden van de Dorpskerk verkoopt de laatste twee nog onverkochte originele aquarellen van de Dorpskerk. Vanaf 15 december kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen.

Lees meer...

WinterFeest in oude en nieuwe centrum van Barendrecht

In het centrum van Barendrecht wordt zaterdag 15 december het WinterFeest gehouden. Dit jaar worden de festiviteiten in de Oude Dorpskern voor het eerst gecombineerd met het Moonlight Shopping van de winkeliers op de Middenbaan.

Lees meer...

Hoogste punt Heuvelsteyn bereikt

De bouwers van het appartementencomplex Heuvelsteyn hebben eind vorige week het hoogste punt bereikt. Traditiegetrouw werd dat kenbaar gemaakt door het plaatsen van een vlag. 

Lees meer...

Snuffelmarkt in kerstsfeer

De Snuffelmarkt van de Dorpskerk zal vanaf 8 december starten met de verkoop van kerstspullen. Er zijn veel bijzondere artikelen gebracht die doen herinneren aan vroeger. Vooral de kerstboomversieringen, de echte ouderwetse ballen, trompetten, vogeltjes en engeltjes, zijn de moeite van het bekijken (en het kopen) waard.

Lees meer...