Nieuwsarchief

november 2012

Zandkunstenaar sluit WinterFeest spectaculair af

Het WinterFeest, dat zaterdag 15 december gehouden wordt in de dorspkern van Barendrecht, wordt op een wel heel bijzondere wijze afgesloten. Zandkunstenaar Gert van den Vijver geeft twee kerstvoorstellingen in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat.

Lees meer...

Voorlopig geen muziektent

Er komt voorlopig geen muziektent op het Doormanplein. Dat werd woensdag 21 november duidelijk tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

‘Deze restauratie is iets bijzonders’

Het was uitzonderlijk dat de vereniging Hendrick de Keyser betrokken raakte bij de restauratie van de boerderij aan de Dorpsstraat 168. Dit vertelde Cunera Vergeer van de vereniging Hendrick de Keyser woensdag 21 november tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

'Ondernemers moeten hier ruimte en mogelijkheden krijgen'

Wethouder Cees Versendaal wil graag zoveel mogelijk mensen betrekken bij het ontwikkelen van ideeën voor de Oude Dorpskern. “Als gemeente kan je veel willen, maar je hebt daar elkaar bij nodig”, zei hij woensdag 21 november op de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

Nieuw bestuur Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht

Peter Jongenotter is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Tijdens de jaarvergadering van de vereniging, op woensdag 21 november, werd hij door de leden gekozen als opvolger van Dik Buitenhuis.

Lees meer...

Mevrouw Dam erelid

Mevrouw Dam, eigenares en bewoonster van de boerderij aan de Dorpsstraat 168, is benoemd tot erelid van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

Ongerustheid over openbare orde

Er is tijdens het weekeinde steeds meer overlast op en rond het Doormanplein. Ook is de handel in drugs toegenomen. Dit werd woensdag 21 november duidelijk tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

Avond over ondernemers in de Oude Dorpskern

Is het oude centrum van Barendrecht een goede vestigingsplaats voor bedrijven? Dat is één van de onderwerpen die woensdag 21 november aan bod komen tijdens een informatieavond van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Verder is er onder meer aandacht voor de renovatie van de boerderij van mevrouw Dam.

Lees meer...

Het jaar 2012 in beeld

Ben je dit jaar in de Oude Dorpskern van Barendrecht geweest? Dan sta je misschien wel op een fotoserie over het jaar 2012. Een voorproefje is woensdag 21 november te zien bij de Vereniging Dorpskern Oud Barendrecht. De complete serie draait zaterdag 15 december tijdens het WinterFeest.

Lees meer...

Christmas Carols in de Dorpskerk

Tijdens het WinterFestival op 15 december vindt in de Dorpskerk de tiende editie plaats van het Christmas Carols festival.

Lees meer...

‘Oude Dorpskern is weer de ontmoetingsplaats van Barendrecht'

Peter Jongenotter volgt woensdag 21 november Dik Buitenhuis op als voorzitter van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De 56-jarige ondernemer was de afgelopen jaren secretaris van de vereniging. Hij is blij dat de Oude Dorpskern tegenwoordig weer mensen uit heel Barendrecht aantrekt.

Lees meer...

Apaydintrio steelt de harten

In een goed gevulde Dorpskerk werd begonnen met een trio van de in 1942 geboren Robert Delanoff; waarin Marinke Visser met name in het eerste deel een rijke en warme klank aan haar instrument ontlokte. In het tweede deel (Nocturne) liet Moniek Schippers haar instrument zingen, terwijl pianiste Selen Apaydin in alle delen een hechte basis legde onder deze ritmisch zo boeiende muziek.

Lees meer...

Apaydin Trio geeft koffieconcert

Zondagochtend 11 november speelt het Apaydin Trio om 12 uur in de Dorpskerk op uitnodiging van de Stichting Barendrecht Klassiek.

Het Apaydin Trio, opgericht in 2005, bestaat uit Moniek Schippers, klarinet, Marinke Visser (cello) en Selen Apaydin (piano).

Lees meer...

Geertrui de Boom koopt eerste aquarel van Dorpskerk

Geertrui de Boom heeft de eerste aquarel van de Dorpskerk gekocht van de serie van zes die er ter gelegenheid van het jubileum van de kerk zijn geschilderd.

Lees meer...