Nieuwsarchief

september 2012

Kunstroute in de Oude Dorpskern

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober wordt in Barendrecht de Kunstroute gehouden. Het evenement vindt voor de twaalfde maal plaats. In heel Barendrecht stellen kunstenaars hun atelier open. In de Oude Dorpskern doen twee kunstenaars mee.

Lees meer...

Zangavond Woord en Daad

Het comité Woord en Daad houdt zaterdag 6 oktober een samenzangavond. In verband met het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk is ervoor gekozen om de avond in die kerk te houden.

Lees meer...

WinterFeest met grote kerstmarkt

Op 15 december zal het 4e WinterFeest worden georganiseerd in de kern van het oude centrum van Barendrecht.

Na een succesvolle Winterfeest op 10 december 2011 heeft de organisatie bij de evaluatie van het eveneens succesvolle ZomerFeest op 30 juni jl. weer plannen gemaakt voor het komende WinterFeest.

Lees meer...

Verstilde ontmoetingen tussen Oost en West

Afgelopen zaterdag vond in de Dorpskerk de tiende activiteit plaats van de Stichting Barendrecht Klassiek. De stichting programmeerde een ontmoeting tussen westerse en Noord-Indiase muziek die werd toegelicht door Marien van Staalen.

Lees meer...

Auto sterker dan paal

Op het plein voor de Dorpskerk is dinsdag één van de lantaarnpalen omvergereden. Victor van der Lee maakte er deze foto van. Inmiddels is de auto weggetakeld door een bergingsbedrijf. Ook de lantaarnpaal is verwijderd. 

Lees meer...

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

In de Maranathakerk aan de Dorpsstraat 178a wordt dinsdag 2 oktober van 19.00 tot 20.30 uur een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden.
Tijdens de beurs wordt kinderkleding verkocht in de maten 68 t/m 188. Ook speelgoed (geen knuffels) en baby-uitzetspullen (geen meubels) kunnen worden ingeleverd.

Lees meer...

Klassiek concert

Kailash Ensemble en Emmy Storms openen nieuw seizoen van Barendrecht Klassiek in de Dorpskerk.

Op zaterdag 22 september aanstaande organiseert de Stichting Barendrecht Klassiek het eerste concert van het komende seizoen. Het wordt een feestelijk concert, dat gehouden wordt in de Dorpskerk.

Lees meer...

Open Monumentendag in de Dorpskern

Tijdens de Open Monumentendag waren er in de Oude Dorpskern allerlei activiteiten. ’s Ochtends zong Cora Schmeiser Middeleeuwse liederen in de tuin van de Dorpskerk. De kerk was open voor bezoekers. Hier werd regelmatig op het orgel gespeeld. Bij de Historische Vereniging was een tentoonstelling te zien over de Watertoren. Wie de toren zelf beklom, had een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Lees meer...

Monument van het Jaar

Bakkerij Pot aan de Singel 29 is tijdens Open Monumentendag uitgeroepen tot Monument van het Jaar 2012. Deze titel wordt elk jaar verleend door de gemeentelijke monumentencommissie. 

Lees meer...

Informatiebord Dorpskern onthuld

Bezoekers van de Oude Dorpskern vinden nu op een bord informatie over de gebouwen rond het Doormanplein. Het bord is zaterdag 8 september, Open Monumentendag, onthuld. Dat gebeurde door wethouder Stephanie ter Borg en bestuurslid Piet Barendregt van de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Lees meer...

Film over Watertoren

In de trouwzaal van de Watertoren is zaterdag 8 september, Open Monumentendag, de dvd gepresenteerd over de 100-jarige Watertoren.

Samensteller Bas Romeijn overhandigde het eerste exemplaar van de dvd aan burgemeester Jan van Belzen.

Lees meer...

Wat wordt het Monument van het Jaar?

De Open Monumentendag (zaterdag 8 september) wordt het ‘Monument van het Jaar’ bekendgemaakt. De Monumentencommissie van de gemeente Barendrecht heeft hiervoor drie panden genomineerd. Twee daarvan staan in de Oude Dorpskern. 

Lees meer...

Zaterdag Open Monumentendag

Verschillende monumenten in de Oude Dorpskern doen zaterdag 8 september mee aan de jaarlijkse Open Monumentendag.

Lees meer...

Exxact FM in de Watertoren

Medewerkers van Exxact FM hebben zondagavond 2 september onderhoud uitgevoerd aan hun apparatuur in de Watertoren. Er werd gewerkt aan de zender van de omroep.

Jim Friederich maakte daarbij deze foto van het uitzicht in de richting van Rotterdam. Let op het nieuwe rieten dak op de boerderij van mevrouw Dam.

Lees meer...