Nieuwsarchief

juni 2012

Geslaagd ZomerFeest

De organisatoren van het ZomerFeest dat zaterdag 30 juni in de Oude Dorpskern van Barenderecht werd gehouden, zijn erg tevreden over het verloop ervan.

Burgemeester Jan van Belzen opende het feest om 11.00 uur. In de Dorpsstraat en op het plein bij de Watertoren was het vanaf dat moment gezellig druk.

Lees meer...

Zaterdag 30 juni ZomerFeest in Barendrecht

In de Oude Dorpskern van Barendrecht vindt zaterdag 30 juni het ZomerFeest plaats. Het feest is de afgelopen jaren een traditie geworden aan de vooravond van de zomervakantie.

Het feest wordt van 11.00 tot 17.00 uur gehouden in de Dorpsstraat en op het Doormanplein. De optredens op het Doormanplein gaan door tot 20.30 uur.

Lees meer...

Zesduizend bezoekers voor jubileum Dorpskerk Barendrecht

De jubileumbijeenkomsten van de Dorpskerk in Barendrecht hebben sinds half april zesduizend bezoekers getrokken. Dit maakte voorzitter Simon Hoek van het organiserende comté zaterdagmiddag 23 juni bekend.

Hoek sprak aan het slot van een concert dat Zangvereniging Cantando in de kerk gaf. Het was het laatste concert in een reeks die koren de 500-jarige kerk hebben aangeboden.

Lees meer...

Nieuw rieten dak

Het komt in Barendrecht nog zelden voor dat er een nieuw rieten dak wordt aangelegd. Momenteel zijn rietdekkers aan het werk op het dak van de boerderij aan de Dorpsstraat 168.

Lees meer...

Zes aquarellen van Dorpskerk tijdens ZomerFeest

Kunstenaar Marco Boer heeft een serie van zes aquarellen gemaakt van de 500-jarige Dorpskerk. De schilderijen zijn tijdens het ZomerFeest voor het eerst te zien. Ze worden tentoongesteld in De Ontmoeting, de zaal naast de kerk. Daar is deze dag ook Marco Boer aanwezig. 

Lees meer...

Watertoren

Tijdens het ZomerFeest kan de Watertoren worden beklommen.

De beklimming is gratis voor iedereen die bij de vereniging een goed idee voor de Dorpskern inlevert. Wie vanaf de Watertoren foto’s maakt, kan deelnemen aan een fotowedstrijd.

Lees meer...

Maak een duik tijdens het ZomerFeest!

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht neemt aan het ZomerFeest deel met twee activiteiten: een duikbassin en de openstelling van de Watertoren.

Tijdens het ZomerFeest kunnen kinderen onder professionele begeleiding duiken. Hiervoor wordt voor de Watertoren een groot bassin opgesteld.

Lees meer...

Huur een kraam op het ZomerFeest

Op het plein voor de kerk, op het Doormanplein en in de Dorpsstraat is tijdens het ZomerFeest een Zomermarkt met kramen vol diverse artikelen. Er is nog plaats voor enkele kramen.

Lees meer...

Cantando zingt in 500-jarige Dorpskerk

Zangvereniging Cantando geeft zaterdag 23 juni een concert in de Dorpskerk van Barendrecht. Aanvang 15.00 uur.

Het concert is één van de laatste activiteiten in het kader van het 500-jarig bestaan van de kerk.

Lees meer...

Succesvol open podium

Zaterdag 16 juni vond in de Dorpskerk het derde en voorlopig laatste open podium van Barendrecht Klassiek plaats. De optredens samen werden door zo’n 150 mensen werden bezocht.

Lees meer...

Meespelen op ZomerFeest

Wie zich nu aanmeldt voor lessen bij Harmonievereniging Barendrecht kan nog meespelen tijdens het ZomerFeest van zaterdag 30 juni.

Lees meer...

Een fantastische zaterdagavond

De ruim 100 mensen, die zaterdag na de teleurstellende voetbalwedstrijd naar de Dorpskerk togen, hebben zeker een goede keus gemaakt. Hun avond werd een stuk beter.

Lees meer...

Nieuwe activiteiten tijdens ZomerFeest Barendrecht

In de Oude Dorpskern van Barendrecht vindt zaterdag 30 juni het jaarlijkse ZomerFeest plaats. De hele dag is er op en rond het Doormanplein muziek, zijn er activiteiten en staan er kramen.

Dit jaar zijn er veel nieuwe activiteiten. 

Lees meer...

Barendrecht viert de 10.000ste inwoner

U leest het goed, want we hebben het over de zomer van 1964. Judith den Otter zorgde toen door haar geboorte voor dat mooie getal. Het werd gevierd met cadeaus van het gemeentebestuur voor de gelukkige, beschuit met muisjes voor de kinderen op de basisschool en een ballonwedstrijd.

Lees meer...

Concert Verenigde Zangers in Dorpskerk

In het kader van de viering van 500 jaar Dorpskerk Barendrecht zullen de Verenigde Zangers op zaterdag 16 juni een concert geven.

Medewerking wordt verleend door de sopraan Anna Majchrzak. De begeleiding op piano en orgel wordt verzorgd door Lennart Moree. De muzikale leiding is in handen van John Bakker.

Aanvang 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een collecte gehouden worden om de gemaakte kosten te bestrijden.

Lees meer...

Harmonie feliciteert Dorpskerk met bijzonder concert

Harmonievereniging Barendrecht, die vorig jaar haar 90-jarig bestaan vierde, feliciteert de 500-jarige Dorpskerk door haar een bijzonder concert aan te bieden. Dit gebeurt op zaterdag 9 juni.

Thema van de jubileumfestiviteiten is “Er zit muziek inde Dorpskerk”.

Lees meer...

Blokfluitspektakel op ZomerFeest

Op zaterdag 30 juni zal de blokfluitgroep van Harmonievereniging Barendrecht optreden bij het ZomerFeest in de Oude Dorpskern van Barendrecht.

De vereniging doet hierbij een oproep aan alle kinderen in Barendrecht die blokfluitspelen om hieraan mee te doen.

Lees meer...

Beachvolleybal op Doormanplein

Team Veld 1 werd vandaag winnaar bij het beachvolleybaltoernooi op het Doormanplein.

Lees meer...

Toch veel bezoekers voor Dorpskerk

De open Dorpskerk trok zaterdag 2 juni aanvankelijk nauwelijks bezoekers. Niet zo vreemd met het prachtige zomerse weer. Het beachvolleybal op het Doormanplein paste duidelijk beter bij deze zomerse zaterdag.

Lees meer...